"Πετούσε" φωτιές ανά διαστήματα ο Αλμυρός, στην νίκη με 3-1 κοντρα στον Ανθεστίωνα

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Δείγμα θετικό, για ακόμη μια φορά, από τον Αλμυρό στην φιλική νίκη με 3-1 επί του ποιοτικού Ανθεστίωνα, στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου.

Ο Δημήτρης Βολονάκης είδε τους ποδοσφαιριστές του να "πετάνε" φωτιές στο πρώτο μέρος έχοντας εκτός από τα δύο τέρματα πάρα πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν και άλλα τέρματα για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ ακόμα παραπάνω, δείχνοντας πως βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γαζίου, ήταν οι Ζαφείρης, Γιαλούσης και Κοιλιάρας, ενώ εξαιρετικό πρόσωπο παρουσίασαν και οι Μανιαδής, Ρουμπάκης, Σκουτέλης και Μεντουδάκης.

Το παιχνίδι να σημειώσουμε είχε διάρκεια 80 λεπτών, με δύο σαραντάλεπτα ημίχρονα.

Πρώτη καλή στιγμή στο 7 κλέψιμο του Αλμυρού ψηλά με τον Κοιλιάρας από καλή θέση να σουτάρει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά μετά, στο 10', μετά από λάθος της άμυνας του Ανθεστίωνα ο Μεντουδάκης πήρε την μπάλα, έδωσε πάσα στον Ζαφείρη και αυτός με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-0.

Γρήγορα-γρήγορα στο 12', φοβερή αντεπίθεση του Αλμυρού με τον Κοιλιάρα να πασάρει στον Σκουτέλη και αυτός έκανε δυνατό σουτ με τον Χρονάκη να αναγκάζεται σε μεγάλη απόκρουση.

Στο 25', ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Αλμυρό που ήταν καταιγιστικός σε αυτό το σημείο , σκόρερ ο Δημήτρης Κοιλιάρας με όμορφο πλασέ, που κάπως έτσι έγραψε το 2-0.

Δεκατρία λεπτά μετά, στο 28ο λεπτό η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Ανθεστιωνα με την κεφαλιά του Τρουλάκη να μπλοκάρει ο Γεωργίου.

Στο 30' καταπληκτική σέντρα του Μονιάκη με τον Σκουτελη να κάνει το δυνατό γυριστό και τον Χρονάκη να κάνει σπουδαία επέμβαση. 38' Μετά από δυνατό βολέ του Γεωργίου ο Ζαφείρης έφυγε στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε όμως ο Χρονάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη του παιχνιδιού, οι "πορτοκαλί" έριξαν μια ταχύτητα από τον ρυθμό που επέβαλαν στο πρώτο μέρος και οι ευκαιρίες μειώθηκαν αρκετά.

Στο 53ο λεπτό ο Κοιλιάρας αποχώρησε τραυματίας και στην θέση του πέρασε ο Αγαπάκης. Ο αστέρας του Αλμυρού δέχθηκε κλωτσιά και αποχώρησε όμως ο τραυματισμός του δεν είναι ιδιαίτερος.

Πέντε λεπτά μετά, στο 58ο λεπτό ο Μονιάκης έδωσε στον Ζαφείρη και αυτός στον Σκουτέλη με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει την όμορφη προσπάθεια του.

Στο 63' η ομάδα του Θραψανού μείωσε, μετά από λάθος στην άμυνα του Αλμυρού, ο Τρουλάκης έκλεψε και με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1 για τον Ανθεστίωνα.

Άμεση απάντηση από τον Αλμυρό με το δυνατό σουτ του Ζαφείρη από καλό σημείο να φεύγει άουτ, στο 65ο λεπτό.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 75ο λεπτό, με το 3-1 για τον Αλμυρό να έρχεται με… μια γκολάρα. Εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαλούση που έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" για το τρίτο γκολ του Αλμυρού, κλείνοντας ταυτόχρονα και το σκορ του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γεωργίου Ρουμπάκης Μονιάκης Γιαλούσης Μανιαδής Μεντουδάκης Ζαφείρης Απλαδάς Σκουτέλης Κοιλιάρας Λυκούδης

Έπαιξαν και οι: Αγαπάκης, Γεμιστός, Κλάδος, Χασουράκης, Κεφαλογιάννης Αγγ., Ροδουσάκης, Μουτσοπετάι

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ: Χρονάκης Κελαράκης Κυριακάκης Μακρογιαννάκης Κάββαλος Ανυφαντάκης Λιοδάκης Τρουλάκης Καλογερίδης Φωτόπουλος Σφακιανάκης

Έπαιξαν και οι: Μεταξάκης, Θεοδωράκης, Πήλιος, Βασιλάκης, Παπαδάκης Α.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ