4ος Ορεινός δρόμος Βοριτσίου

Petite Perle 300×250

Για 4 η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» διοργανώνει – φέτος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου , μια αθλητική -πολιτιστική εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη και θα φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία συνδυασμού του αθλητικού ιδεώδους και της επαφής με ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής, των 12 χιλιομέτρων. Μια ημι-ορεινή διαδρομή που στο μεγαλύτερό της μέρος κινείται σε χωμάτινους δρόμους, ανάμεσα από ελαιώνες και θαμνώδεις λόφους. Προτείνεται και για αρχάριους δρομείς, οι οποίοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδρομή με εναλλαγές στη δυσκολία (ανηφόρες- κατηφόρες, πέρασμα από μονοπάτια) και να γνωρίσουν σε αρχικό στάδιο το τρέξιμο- περπάτημα στο βουνό.

Στις 18:15 θα δοθεί η εκκίνηση για τη «γρήγορη» διαδρομή, των 5 χιλιομέτρων. Αν και τα χιλιόμετρα με μια πρώτη ματιά δείχνουν λίγα και «εύκολα», η διαδρομή είναι απαιτητική, καθώς οι συνεχόμενες εναλλαγές κλίσεων είναι πιθανό να κουράσουν ακόμη και τους έμπειρους δρομείς. Πέρα από τους γρήγορους δρομείς, στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν μια «εισαγωγή» στο βουνό και να συνδυάσουν τον αθλητισμό με τη φύση.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ηλικιακές κατηγορίες, ενώ στο τέλος των διαδρομών, ο κάθε τερματίσαντας θα λάβει αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο τερματισμού αλλά και κουπόνι με το οποίο θα μπορεί να γευματίσει δωρεάν στη γραφική και με ωραία θέα προς όλες τις κατευθύνσεις (βουνό και θάλασσα), κεντρική πλατεία του χωριού. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του συλλόγου: www.voritsi.gr και στο τηλέφωνο 6945863051 (Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ)

Οι λιγοστοί κάτοικοι του μικρού μα όμορφου Βοριτσίου , είναι άνθρωποι που με κόπο αλλά πάνω από όλα με αγάπη, πολύ μεράκι και όρεξη, προσπαθούν να δώσουν με κάθε τρόπο ζωντάνια στον τόπο τους. Η ιδέα για τον συγκεκριμένο αγώνα ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι, μια και ο κόσμος κάθε χρόνο και περισσότερο, δείχνει να έχει αγαπήσει και να έχει κάνει κομμάτι του τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά για μια εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη και θα την «εντάξετε» στο καλεντάρι σας, την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη κάθε έτους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ