Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου (φωτογραφίες + video)

Petite Perle 300×250

Τι είπε ο Περιφερειάρχης στην μαθήτρια που του ζήτησε να γίνει το έργο πριν τρία χρόνια

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, που ολοκληρώθηκε πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από δυο χρόνια. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των πολιτειακών εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών.  

Αυτό το σχολείο είναι το ενδέκατο στη σειρά που υλοποίησε η απερχόμενη δημοτική Αρχή και ίσως, ο δήμος Μαλεβίζιου, είναι ο μόνος στην Ελλάδα, που σε δυο θητείες υλοποίησε έντεκα σχολικές μονάδες, από παιδικούς μέχρι και το Λύκειο.

Αυτό το σχολείο όμως έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν πριν τρία  χρόνια όταν η  μικρή Ιωάννα, που φέτος θα έχει τη χαρά να φοιτήσει στο νέο σχολείο,  στην έκτη δημοτικού, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κρήτης,  μια παιδική χαρά και ένα νέο σχολείο.

Ο κ. Αρναουτάκης, βλέποντας ξανά σήμερα, την ίδια μαθήτρια της είπε , ότι η παιδική χαρά ήταν το εύκολο να γίνει.  Το σχολείο όμως που συνολικά κόστισε 4,5 εκ ευρώ, δεν ήταν εύκολο να υλοποιηθεί  και δεν θα γινόταν, αν η δημοτική αρχή δεν προχωρούσε στην εξεύρεση οικοπέδου,   αλλά και στη  σύνταξη των μελετών.

Η Περιφέρεια Κρήτης,  χρηματοδότησε ένα μέρει την αγορά του οικοπέδου, ενώ  βρήκε επιπλέον πόρους  και την ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο. Το  έργο αυτό κατασκευάστηκε με κοινοτικά κονδύλια. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, μίλησε για το στολίδι του Γαζίου, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την ταχύτατη ολοκλήρωση των εργασιών. Λέγοντας ότι  είναι πλήρως ικανοποιημένος διότι εξ αρχής δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην παιδεία.

Ευχαρίστησε επίσης  ξανά όλους όσους έχουν συνεισφέρει για την ολοκλήρωση αυτού του τεράστιο έργου που έγινε στην παιδεία. 

Το νέο βιοκλιματικό  σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά σε λίγες ημέρες για να φιλοξενήσει περίπου 360 παιδιά, ενώ η λειτουργία του, σηματοδοτεί και την υλοποίηση του σχεδιασμού για την προσχολική αγωγή.

Σύντομα, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπολειπόμενες εργασίες.

Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Παπαδομανωλάκης, είπε ότι το σχολείο , αυτό γεμίζει όλους χαρά.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου Λίνα Επταμηνιτάκη, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Κορίνα Καφετζοπούλου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ