Καλιφόρνια: Σκάφος έπιασε φωτιά -Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Petite Perle 300×250

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σκάφος, ανοιχτά της Καλιφόρνιας και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 30 άτομα και αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν προσδιορίζουν τον αριθμό.

Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 30 άτομα. Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και πολλά σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής έσπευσαν στο σημείο.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Το σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Καλιφόρνιας
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που επιβαίνουν στο σκάφος.
Kάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 34 άνθρωποι. Εχουν διασωθεί πέντε άτομα. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν οι συγκεκριμένοι πέντε συμπεριλαμβάνονταν στο σύνολο των 34.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως το σκάφος καίγεται», δήλωσε πηγή από την ακτοφυλακή μιλώντας στο CNN. «Μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, ένας με ελαφριά τραύματα και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να απομακρυνθούν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες», ανέφερε στο Twitter η ακτοφυλακή.

https://www.iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ