Οι εξαγγελίες του νέου Δημάρχου προκαλούν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Petite Perle 300×250

Οι εξαγγελίες του νέου Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, σχετικά με τη λειτουργία γραμμής του δημότη, προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Νέοι Δρόμοι", αναφέρει:

Μόνο με την παράφραση της γνωστής παροιμίας «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στις πρώτες δηλώσεις του νέου δημάρχου Μαλεβιζίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του – και αυτό μας λυπεί βαθύτατα.

Ο κ. Μποκέας εξήγγειλε την άμεση λειτουργία της γραμμής του δημότη, μια υπηρεσία που λειτουργεί στο δήμο Μαλεβιζίου από τον Ιανουάριο του 2011. Ήταν από τις πρώτες ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο αριθμός της 2813400678 έχει καταχωρηθεί στους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών (δείτε εδώ κι εδώ), είχε βγει σχετική αφισέτα που είχε τοποθετηθεί σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους συνάθροισης κοινού (καφενεία, ΚΑΠΗ, τράπεζες, κλπ). Όλα αυτά από το 2011! Δεν το γνώριζε αυτό ο νέος δήμαρχος, ή συνειδητά επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους πολίτες;

Ταυτόχρονα, του υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου www.malevizi.gr υπάρχει ειδική ενότητα με όλες τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, για άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Μας είπε επίσης ο κ. Μποκέας ότι στις προτεραιότητές του είναι να γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τις υποδομές εκπαίδευσης αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα του δήμου σε αυτόν τον τομέα. Όσο ο κ. Μποκέας θα «σχεδιάζει», εμείς του υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο 2011 – 2019 δημιουργήθηκαν στο Δήμο Μαλεβιζίου 11 νέοι χώροι εκπαίδευσης:

  • Το βιοκλιματικό Γενικό Λύκειο Γαζίου
  • Το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου
  • Το νέο δημοτικό Αγίας Μαρίνας (στις εγκαταστάσεις του παλιού αθλητικού γυμνασίου στην Αμμουδάρα)
  • Τα δυο νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας
  • Το νηπιαγωγείο της Ροδιάς
  • Το νηπιαγωγείο των Καλεσσών
  • Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του Κρουσώνα, της Τυλίσου, της Αγίας Πελαγίας και της Αμμουδάρας

11 σχολικοί χώροι όλων των βαθμίδων, σε 9 χρόνια. Θετικός – νομίζουμε – απολογισμός.

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Μποκέα να είναι πιο προσεκτικός στην πορεία, να σεβαστεί όλα όσα παραλαμβάνει και να φροντίσει αντί μηδενισμών και πολιτικών θεωριών, να βάλει κι εκείνος το δικό του λιθαράκι στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ουσιαστικά και έμπρακτα.

Αν ακολουθήσει αυτή την πορεία, είμαστε πρόθυμοι να τον υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ