Ποικίλες εκθέσεις έδωσαν χρώμα στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος και Αναγέννηση στη Ροδιά

Petite Perle 300×250

Χειροτέχνες, καλλιτέχνες, εικαστικοί με απλά και σύνθετα υλικά μετέτρεψαν την πλατεία και τα σοκάκια του της Ροδιάς σε μία παλέτα χρωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ερωτόκριτος και Αναγέννηση η κ. Μαρία Καρατζά από το Ηράκλειο με το μεράκι της και την αγάπη της στο πλέξιμο έδωσε ζωή σε ένα απλό νήμα μαλλιού και έπλεξε πολύχρωμα ζωάκια και μικρά κουκλάκια.

Για 10 χρόνια δούλευε σε μεγάλο εκδοτικό οίκο, στην έρευνα και στήσιμο βιβλίου η εικαστικός Μάνια Ράδοβιτς Όμως πάντα η μεγάλη της αγάπη ήταν η ζωγραφική και οι εικαστικές δημιουργίες, γι΄ αυτό και παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια και μαθήματα στη ζωγραφική και στα εικαστικά. 
Τα τελευταία 6 χρόνια παραδίδει μαθήματα εικαστικών καλλιτεχνιών σε τμήματα ενηλίκων, σε ενορίες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ της Ροδιάς η κ. Ράδοβιτς που εκτός από τις ξεχωριστές δημιουργίες της, μύησε τα παιδιά στον κόσμο της ζωγραφικής.

Με σπιτικά λικέρ, γλυκά και μαρμεράδες τάρταραν τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Μοναδικές δημιουργίες με βότσαλα, μέταλλα, πέτρες, σμάλτο και υγρό γυαλί από την κ. Γιωργία Πετράκη.

Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι στην κεραμουργία και η Ελληνική Κεραμική Τέχνη. Ο κ. Γιάννης Μαρνελλάκης  έδωσε μία ξεχωριστή ομορφιά στο Φεστιβάλ με τα πολύχρωμα πυρίμαχα σκεύη.

Από το Φεστιβάλ της Ροδιάς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Ροδιανός αγιογράφος κ. Νικόλαος Δαμιανός, ο οποίος παρουσίασε χειροποίητες αγιογραφίες, αναδεικνύοντας το ταλέντο και τη προσήλωσή του στην απαιτητική αυτή τέχνη.

Η οικογένεια Διαλεκτάκη και η επιχείρηση Boukaraki, συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Ροδιάς παρουσιάζοντας μία εξαιρετική έκθεση καλαθοπλεκτικής. Ο καλαθοποιός είχε δίπλα του όλα τα απαραίτητα σύνεργα και έδειχνε στους επισκέπτες του φεστιβάλ την  ξεχασμένη τέχνη της καλαθοπλεκτικής και του πλεξίματος διάφορων χειροποίητων ψάθινων ειδών, όπως νταμιτζάνες, πλεκτά μπουκάλια, καρέκλες, φωτιστικά & διακοσμητικά.

Μία διαφορετική ζωγραφική παρουσίασε η κ. Μαριάννα Μάνεση που δημιουργεί πορτρέτα με υλικά μακιγιάζ. Υλικά όπως μέικ απ, κραγιόν, μανό και άι λάινερ τα γνωρίζουν όλες οι γυναίκες όμως η κ. Μάνεση κατάφερε με το ταλέντο της και την αγάπη της στη ζωγραφική να τους δώσει άλλη χρήση.

Από μικρό παιδί ο ξυλογλύπτης Νικόλαος Μάνεσσης πελεκά το ξύλο. Για 38 ολόκληρα χρόνια ο κ. Μάνεσης μετατρέπει ξύλα παραλίας σε μοναδικά εκθέματα.

Με έκθεση ζωγραφικής συμμετείχε στο Φεστιβάλ η κ. Ασημίνα Κουβαρντά παρουσιάζοντας τα έργα της στους επισκέπτες της Ροδιάς.

Έκθεση μακραμέ από την κ. Ελένη Σκουλούδη που από μικρό παιδί όπως δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου θυμάται τον εαυτό της να πλέκει και να δημιουργεί υπέροχα πλεκτά με μοναδικά υλικά ένα βελονάκι και πολύχρωμες κλωστές. Τώρα η τέχνη της έχει εξελιχθεί αφού στις κλωστές έχει προσθέσει χάντρες, πέτρες και μοναδικά βότσαλα.

Εξαιρετικής ομορφιάς τα έργα ζωγραφικής και τα κοσμήματα από μαμά και κόρη και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Στην έκθεση ζωγραφικής η κ. Δέσποινα Λεβεντάκη και στην έκθεση κοσμήματος η κ. Μ. Φραγκογερμανάκη.

Στον Πύργο Καλλεργών η έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Πατεράκη τράβηξε τα φλας και τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ