Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από το διδακτικό παράδειγμα της μικρασιατικής εκστρατείας

Petite Perle 300×250

Στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε Ηράκλειο και Χανιά

«Η Ελλάδα στην δίνη των ιμπεριαλιστικών Ανταγωνισμών» 100 χρόνια από το διδακτικό παράδειγμα της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο Ηράκλειο και τα Χανιά της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη παραγωγή έρχεται να φωτίσει μέσα από το διδακτικό παράδειγμα της μικρασιατικής εκστρατείας, σύγχρονα πολύτιμα συμπεράσματα για το κίνημα, για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της πάλης για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Έρχεται να αποδείξει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα, ότι οι αποφάσεις, η τακτική, οι συμμαχίες και οι σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του, πόσο μάλλον καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τα προσχήματα που κάθε φορά αξιοποιούνται.

Η κατάληξη της μικρασιατικής εκστρατείας 100 χρόνια πριν, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το που οδηγεί ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων και πόσο φερέγγυα είναι η ασφάλεια που πηγάζει από τις διαφόρων ειδών προσωρινές πάντα «συμμαχίες» που στήνει η αστική τάξη για να διασφαλίζει σε κάθε φάση τα κέρδη της.

Μέσα από την ζωντανή αφήγηση, την παρουσίαση ιστορικών ντοκουμέντων αναδεικνύεται ταυτόχρονα ο πρωτοπόρος ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο μέτωπο και τα μετόπισθεν, την πάλη για την ειρήνη και την ευημερία του λαού. Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή των φεστιβάλ. Στο Ηράκλειο την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, στα Χανιά το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ