Στα "κάγκελα" γονείς και εκπαιδευτικοί

Petite Perle 300×250

Δεν απομένουν παρά λίγες μέρες για να ξεκινήσει επίσημα η νέα σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου και 3ου νηπιαγωγείου Γαζίου είναι στα κάγκελα.

Αντί να προετοιμάζονται να υποδεχτούν τα παιδιά βλέπουν να μην υπάρχει ασφαλή είσοδος για παιδιά και γονείς καθώς όπως φαίνεται (αν είναι ποτέ δυνατόν) δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη του νέου δημοτικού σχολείου. Έτσι με την κατασκευή τοιχίου η παλιά είσοδος έκλεισε και έπρεπε να είχε φροντίσει η απερχόμενη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ενοικίαση ή αγορά παρακείμενου οικοπέδου κάτι που δεν έχει γίνει.  

Το μπαλάκι πέφτει τώρα στη νέα διοίκηση του Δήμου που θα πρέπει να βρει και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Για το μείζον αυτό θέμα συνεδρίασε ο Σύλλογος Γονέων μαζί με εκπαιδευτικούς και η πρόεδρος Μάγδα Βεληβασάκη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Μετά από συνάντηση που είχαμε σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 3ου Νηπιαγωγείο Γαζίου με τις προϊσταμένες κ. Μ. Καφετζάκη και κ. Μ. Κονσολάκη συζητήσαμε σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το κλείσιμο της εισόδου των Νηπιαγωγείων εξαιτίας της ανέγερσης τοίχου περίφραξης για το νέο δημοτικό σχολείο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πρόσβαση από πουθενά για τα Νηπιαγωγεία. Πραγματικά εκφράζουμε την πλήρη αγανάκτησή μας για το παραπάνω γεγονός και απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης. Επιπροσθέτως, τονίζουμε την αναγκαιότητα να υπάρξει σαφής και σοβαρός σχεδιασμός για τη στέγαση των παιδιών προσχολικής ηλικίας (4-6 χρόνων) από τη νέα δημοτική αρχή πράγμα που δε λήφθηκε υπόψη σοβαρά από την απερχόμενη δημοτική αρχή και λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτό».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ