Αποπροσανατολίστηκαν στην επιστροφή από το φαράγγι

Petite Perle 300×250

Μία ομάδα πέντε προσκόπων αποτελούμενη από πέντε ανήλικα μέλη και ένα ενήλικο μέλος συνοδό, διέσχισε με επιτυχία το φαράγγι του Ρίχτη, στην επιστροφή όμως φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Στο τέλος της διαδρομής, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουν, αλλά τελικά βρέθηκαν σε ένα χωματόδρομο και μάλιστα εκτός πορείας, καταλήγοντας στο πρανές του δρόμου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν πέντε άνδρες και ένας αξιωματικός από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, οι οποίοι εντόπισαν τους προσκόπους λίγο μετά τις 22:00, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία ευχαριστεί μεταξύ άλλων την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση υποστήριξή της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Αναφορικά με το περιστατικό αποπροσανατολισμού ομάδας Προσκόπων σε χωματόδρομο στο φαράγγι του Ρίχτη στη Κρήτη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ενημερώνει:

Περίπου στις 19:30 την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, ομάδα Προσκόπων αποτελούμενη από 5 ανήλικα μέλη (ηλικίας 15-18ετών) και ένα συνοδό ενήλικο μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, έχασαν το προσανατολισμό τους ενώ κινούνταν σε χωματόδρομο, αναχωρώντας από το φαράγγι του Ρίχτη. Αμέσως επικοινωνήσαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία τους έδωσε οδηγίες για να εξέλθουν από αυτόν. Μόλις βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο, κλιμάκιο της Π.Υ. διαπίστωσε ότι όλοι ήταν καλά στη υγεία τους.

Ήδη η ομάδα βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου και θα διανυκτερεύσει. Οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη ενημέρωση από τον Αρχηγούς τους και δεν υπήρξε κανένας άλλος κίνδυνος.

Το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση υποστήριξη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ