Θέσεις ούτε για δείγμα για τα προνήπια ακόμα και με Voucher, στους παιδικούς του Γαζίου

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Κασφετζοπούλου

Θύματα  των πολιτικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έπεσαν φέτος οι γονείς που έχουν προνήπια και στο Μαλεβίζι.

 Το παιχνίδι μεταξύ του υποχρεωτικού που ήθελε να επιβάλλει άρον – άρον  ο ΣΥΡΙΖΑ  και του προαιρετικού που στη συνέχεια αποφάσισε η ΝΔ,  έβαλε στη μέση και τις δημοτικές Αρχές.

Ο προγραμματισμός που είχε δρομολογηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, τελευταία στιγμή δεν μπορεί να αναιρεθεί, για αυτό και στο  Γάζι τελικά  δόθηκε η δυνατότητα, οι μικροί μαθητές να μπορούν να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν στην αρχή.

Το ότι τελικά αποφασίστηκε να δοθεί και Voucher  για τα προνήπια δεν εξυπηρετεί  επί της ουσίας κανέναν γονέα, καθώς θέσεις στο Γάζι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, και μάλλον θα είναι δύσκολο να βρεθούν και στους όμορους Δήμους.

Οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί στο Πολύδροσο και στην Αμμουδάρα, δεν μπορούν να δεχθούν κανένα παιδί , αφού το 70%  των θέσεων καλύφθηκε με τα Voucher,  και των βρεφών, στην πρώτη διαδικασία που έγινε.  

Το 30% μέσω των αιτήσεων στο ΔΟΚΑΠΠΑΜ επίσης έχει καλυφθεί και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καμία των περιπτώσεων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του  Γαζίου.

Διαθέσιμες θέσεις δεν υπάρχουν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Φωνής του Μαλεβιζίου.  

Με εξαίρεση έναν παιδικό σταθμό που έχει κενές θέσεις μόνο στο απογευματινό ωράριο.

Αναγκαστικά φέτος όλοι οι γονείς θα πάνε τα παιδιά τους, στο  δημόσιο νηπιαγωγείο.

 Το σχέδιο  που έχει αποφασιστεί και θα ισχύσει,  είναι ότι τα  85 προνήπια του Γαζίου  που έχουν μείνει στον αέρα,  θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο παράρτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μέχρι να  τοποθετηθούν οι πέντε αίθουσες που έχει χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι στο παράρτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα φιλοξενηθούν και τα παιδιά της Α' και Β' Δημοτικού,  που δε χωράνε να πάνε στο νέο δημοτικό σχολείο, και φυσικά οι μαθητές των 1ου και 3ου  νηπιαγωγείων , που θα φιλοξενήσουν τα προνήπια.

Το νέο νηπιαγωγείο  όπως είναι ήδη γνωστό θα φιλοξενηθεί απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας.  

Το νέο αυτό νηπιαγωγείο αν όλα πάνε καλά, στα διαδικαστικά θέματα, διαμόρφωση οικοπέδου κ. α , θα μπορεί να λειτουργήσει το Νοέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

 Υπενθυμίζεται ότι τα προνήπια μπορούσαν να φοιτήσουν μαζί με τα νήπια και στο παρελθόν. Ο προαιρετικός χαρακτήρας  ωστόσο , έδινε τη δυνατότητα στους γονείς να κάνουν χρήση Voucher, στην ώρα του. Αυτή η αλλαγή είναι που έφερε τα πάνω κάτω φέτος.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ