Τίμησαν το Μανώλη Βεληβασάκη από τον Καμαριώτη που διαπρέπει στις ΗΠΑ

Petite Perle 300×250

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) η εκδήλωση τιμής προς τον Μανώλη Ε. Βεληβασάκη, τ. Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ibis τιμήθηκε ο καταγόμενος από τον Καμαριώτη Μαλεβιζίου Μ. Βεληβασάκης, που με το έργο και την εν γένει πορεία του, έχει με τη σειρά του τιμήσει την Κρήτη στην Αμερική όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Το ΙΑΚΕ μέσα από την εκδήλωση του με τίτλο «Τιμητικές προσωπογραφίες» επέλεξε ως τιμώμενο πρόσωπο το Μ. Βεληβασάκη καθώς έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για την επαγγελματική και επιστημονική του πορεία αλλά και για την ευρύτερη ανθρωπιστική και κοινωνική δράση του.

Άνθρωπος με πολυσχιδές έργο και πανελλήνια αναγνώριση ο Μανώλης Βεληβασάκης είναι από εκείνα τα τέκνα της Κρήτης που την κάνουν υπερήφανη όπως τονίσθηκε από την πρόεδρο του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη αλλά και όσους πήραν το λόγο για να χαιρετήσουν την εκδήλωση, όπως ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αλλά και η εκπρόσωπος της Παγκρητικής Αμερικής.

Ο τιμώμενος Μανώλης Βεληβασάκης, λαμβάνοντας το λόγο, επέλεξε να μιλήσει κατευθείαν στις καρδιές των Κρητικών δείχνοντας για μια ακόμα φορά την τεράστια αγάπη του για τον τόπο, που τον γέννησε και τον ανάθρεψε δίνοντας του ισχυρά εφόδια για να διαπρέψει στις ΗΠΑ, όπου θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ