Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του «Τέχνη Καθ΄Οδόν» σε Άνω Ασίτες και Κεράσα

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4 ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» στους οικισμούς των Άνω Ασιτών και στα Κεράσα του Δήμου Ηρακλείου.

Οι Άνω Ασίτες …μεταμορφώθηκαν σε «Χωριό των Χρωμάτων» και τα Κεράσα σε «Χωριό των Παραμυθιών», γεμίζοντας χρώμα και μελωδία! Εξαιρετικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους δύο οικισμούς με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, παραμύθια και κουκλοθέατρο, περιβαλλοντικές δράσεις και όμορφους περιπάτους, κατασκευές και πάρτυ. Παράλληλα έγιναν εκθέσεις ντόπιων παραγωγών, εκθέσεις φωτογραφίας ακόμα και τοιχογραφίες στα σοκάκια των οικισμών από νέους δημιουργούς.

Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις δράσεις του 4 ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» και στους δύο οικισμούς ήταν εντυπωσιακή! Η διοργάνωση ήταν του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασών «Η Φανερωμένη» και τον Πολιτιστικό- Λαογραφικό Σύλλογο Άνω Ασιτών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφερόμενος στις εκδηλώσεις εκτός των τειχών επεσήμανε ότι «Ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η ΔΗΚΕΗ, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι κάτοικοι των οικισμών της ενδοχώρας του Δήμου μας, για μία ακόμα φορά απέδειξαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν – από κοινού – πολύ όμορφα πράγματα, μπορούν να μεταμορφώσουν τον τόπο και να δημιουργήσουν νέες κοιτίδες τέχνης και πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ισόρροπη πολιτιστική ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας. Η προσπάθεια μας προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια…»

Βενεράτο «Το χωριό του Ερωτόκριτου»
Το 4 ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» ολοκληρώνει την βόλτα του στα χωριά του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Βενεράτο, «το χωριό του Ερωτόκριτου». Μετά τις Άνω Ασίτες και τα Κεράσα, μουσική εκδήλωση και εικαστικά δρώμενα καθώς και εκθέσεις ντόπιων παραγωγών θα πραγματοποιηθούν και στο Βενεράτο, στην Πλάτσα (την κεντρική πλατεία του χωριού) το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 14.9.2019
Πλάτσα
21.00 Βραδιά έντεχνου-λαϊκού τραγουδιού.
Συμμετέχουν: Μαρίνα Λαουμτζή (τραγούδι), Χριστόφορος Γκόγκολος, (κιθάρα).
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου «Ο Απόλλων»

Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Οι εικαστικοί: Νικήτας Αλμπάνης, Ελευθέριος Κοντοπόδης, Φλώρα Ρουμελιώτη, Ανδρέας Σταυριανουδάκης Καμπάς, Γιώργος Χατζηβασίλης, Σέμελη Αποστολάκη, Φωτεινή Γελασάκη, Ηλίας Κασάπης, Ιωάννης Αποστολάκης αποτυπώνουν σε 10 τοιχογραφίες σκηνές από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτζέντζου Κορνάρου, μετατρέποντας το Βενεράτο σε «Χωριό του Ερωτόκριτου και της Κρητικής Αναγέννησης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ