Ιράκ: Δεκάδες προσκυνητές νεκροί, από κατάρρευση πεζόδρομου στην Καρμπάλα

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, άλλα 100, τουλάχιστον, άτομα τραυματίστηκαν, στο περιστατικό που εξελίχθηκε κατά την ολοκλήρωση της Ασούρα

Τουλάχιστον 31 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, στην πόλη Καρμπάλα του κεντρικού Ιράκ, όταν μέρος του πεζόδρομου στον οποίο βρίσκονταν, στο πλαίσιο θρησκευτικών εορτασμών, κατέρρευσε, προκαλώντας πανικό.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, άλλα 100, τουλάχιστον, άτομα τραυματίστηκαν, στο περιστατικό που εξελίχθηκε κατά την ολοκλήρωση της Ασούρα, μιας από πιο ιερές θρησκευτικές μέρες για τους σιίτες μουσουλμάνους, η οποία αφορά στην επέτειο θανάτου του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, Ιμάμ Χουσεΐν.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς χτυπούν το σώμα τους με αλυσίδες, σε μια έκφραση θλίψης και λύπης για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον δολοφονημένο εγγονό του Προφήτη Μωάμεθ.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...