Μήνυμα του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

“Η διαρκής επαγρύπνηση για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου οφείλει να είναι πρώτιστη προτεραιότητα μας.

Το σχολείο παραμένει ο θεσμός της πολιτείας απ’ όπου αντλούνται εκείνες οι πνευματικές και ηθικές αξίες που σφυρηλατούν το χαρακτήρα των μαθητών, αλλά και ο βατήρας που διαμορφώνει την κοινωνία για την επόμενη μέρα.

Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, δεν πρέπει να επιτραπεί κανένα τείχος στις προγραμματισμένες από την προηγούμενη περίοδο 10.500 προσλήψεις, ούτε να καθυστερήσει άλλο η ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή.  

Στο τραπέζι της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου παραμένουν τα σχέδια υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Παιδείας με προμετωπίδα την τακτική της σιωπηλής  κατάργησης του κανόνα 1+1.

Η προηγηθείσα αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και η έξοδος από την θηλειά των μνημονίων παραμένει μια παρακαταθήκη στον αγώνα για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Πολλές ευχές για μια καλή, δημιουργική, με υγεία και χαμόγελα σχολική χρονιά”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...