«Ποιον ενοχλεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ;»

Petite Perle 300×250

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ 45 χρόνια τώρα αποτελεί ένα σταθμό, ένα κορυφαίο γεγονός για τους νέους.

Για τους νέους που προβληματίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον τους, για τους νέους που δεν θέλουν να δεχτούν την σημερινή «κανονικότητα» που τους πλασάρουν κυβερνήσεις και παράγοντες.

Αυτό φυσικά δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφορά τον ίδιο το χαρακτήρα του φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που έχει να προτείνει έναν άλλο δρόμο… έναν όμορφο, τίμιο, ελπιδοφόρο, ένα ρεαλιστικό δρόμο για ένα κόσμο «λέφτερο ανοιχτό γεμάτο ελπίδα» όπως λέει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ…

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει με σχεδιασμένη εθελοντική δουλειά τον καθαρισμό και καλλωπισμό του πάρκου, (επισυνάπτονται φωτογραφίες) έχουν δεχτεί τα συγχαρητήρια πολλών κατοίκων της περιοχής που περιπάταγαν για μήνες μέσα στα ξερόχορτα και τις πρόκες με τα παιδιά τους, έχουν ξεκινήσει την διαμόρφωση των χώρων που θα φιλοξενήσει νέους όλων των ηλικιών, έχουν πάρει μέτρα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία όλου του πάρκου για το φωτισμό του. Εξάλλου το φεστιβάλ μας ήταν και είναι και βήμα διεκδίκησης για το πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι που χρειάζεται να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο από τον καιρό ακόμα που το πάρκο ήταν αφημένο στην τύχη του.

Τις μέρες του Φεστιβάλ στο χώρο θα λειτουργούν μια σειρά δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Παιδότοπος με πλούσια δραστηριότητα για όλα τα παιδιά, με ζωγραφικές, παιχνίδια, προβολές ταινιών. Ο χώρος του Κόκκινου Αερόστατου, για τα παιδιά του Δημοτικού, με πολύμορφες διαδραστικές δραστηριότητες, με συλλογικά παιχνίδια. Χώρος για τους Μαθητές που ξεκινάν σήμερα τα σχολεία, με εκθέσεις, συναυλίες, χορευτικά δρώμενα και συζητήσεις. Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με την συμμετοχή και του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου, Χώρος για τους φοιτητές με ειδική αναφορά στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης στο νομό, χώρος για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, βιβλιοπωλεία, εκθέσεις και αφιερώματα που ανυψώνουν την ψυχαγωγία και δίνουν δύναμη και ζωή στους εργαζόμενους και τους νέους.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και μεγάλες συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες που επισκέπτονται την πόλη μας για να ανέβουν στην σκηνή του φεστιβάλ. Την Παρασκευή 14.9 ο Γιώργος Μαργαρίτης και το συγκρότημα The Stakes. Ενώ το Σάββατο 15/9 η Μαρία Κώττη, η Μιρέλα Πάχου και το Μύρωνας Στρατής. Την Παρασκευή 14.9 στο χώρο του φεστιβάλ θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Φυσικά η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανής… Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή 45 χρόνια τώρα ενοχλεί… γιατί αποτελεί μια μικρογραφία του άλλου δρόμου.. της εναλλακτικής που υπάρχει για το λαό και την νεολαία… 45 χρόνια το φεστιβάλ μας στέκεται σαν κανένα άλλο και ωριμάζει, ομορφαίνει… χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, χωρίς τις πλάτες κανενός… απόδειξη για τις δυνατότητες που έχει ο οργανωμένος λαός και η νεολαία!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ