Ερώτηση Γιώργου Λογιάδη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ

Τελευταία Ενημέρωση:

Ερώτηση προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Σε αυτήν αναφέρεται:

“Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ –  ακόμη και αν έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό της τιμολόγιο – όχι γιατί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σε πολλές περιπτώσεις τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους.

Για  να επιτύχουν ρύθμιση των οφειλών τους ώστε να επανασυνδέσουν το ρεύμα, πρέπει να πληρώσουν ως προκαταβολή το 40% του χρέους τους στην ΔΕΗ.

Για την αποπληρωμή δε του υπολοίπου προβλέπεται δυνατότητα 12 δόσεων.

Αυτή η πρακτική έχει ως συνέπεια, η επανασύνδεση του ρεύματος να γίνεται δυσκολότατη, πολλοί συμπολίτες μας ευάλωτων ομάδων να παραμένουν χωρίς ρεύμα, η ΔΕΗ να χάνει ακόμη πιο πολλά έσοδα και τελικά να βυθίζεται όλο και περισσότερο σε οικονομικό αδιέξοδο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθεί η καταφανώς άνιση και άδικη μεταχείριση των συμπολιτών μας που θέλουν μεν αλλά λόγω της άκαμπτης πολιτικής της εταιρίας δεν μπορούν να επιτύχουν την ρύθμιση των χρεών τους;
  • Εξετάζει την δυνατότητα να εισάγει ρύθμιση χρέους των μικροοφειλετών – έστω και αν τους έχει κοπεί το ρεύμα – σε 120 δόσεις, όπως προβλέφθηκε και με την Εφορία,  χωρίς προκαταβολή;”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...