Κατεχόμενα: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο

Μπήκε στα κατεχόμενα, κατέβασε την τουρκική σημαία από προαύλιο σχολείου κι έγινε viral

άποιοι ίσως τον χαρακτηρίσουν απερίσκεπτο, κάποιοι άλλοι, θαρραλέο, ίσως και… ήρωα. Ωστόσο, η παράτολμη ενέργεια ενός Ελληνοκυπρίου εφήβου να εισβάλλει σε δημοτικό σχολείο στην κατεχόμενη Κύπρο και να κατεβάσει την τουρκική σημαία, έγινε αντικείμενο συζήτησης στο νησί της Αφροδίτης, αλλά και στη γειτονική χώρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο 16χρονος μαθητής φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. Ο νεαρός, χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο δημοτικό σχολείο ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε την Τετάρτη: «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στην γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ