Κένυα: Έβηφη κρεμάστηκε όταν ο καθηγητής της την αποκάλεσε "βρώμικη"

Μια 14χρονη μαθήτρια απαγχονίστηκε επειδή ο καθηγητής της την αποκάλεσε «βρώμικη» και την έβγαλε έξω από την τάξη γιατί είχαν λερωθεί τα ρούχα της με αίμα από περίοδο

Μια μαθήτρια στην Κένυα αυτοκτόνησε γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσέβαλαν μέσα στην τάξη της επειδή είχε λερωθεί η σχολική στολή της με αίμα εμμήνου ρύσεως, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η μητέρα της 14χρονης είπε ότι η κόρη της απαγχονίστηκε μετά την προσβολή που δέχτηκε από έναν καθηγητή της, μετέδωσαν τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους περίπου 200 γονείς που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σχολείο, προσθέτουν τα δημοσιεύματα.

Το 2017 η Κένυα είχε ψηφίσει έναν νόμο για την δωρεάν παροχή συσκευασιών με σερβιέτες στις μαθήτριες.

Ωστόσο, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνά τώρα γιατί το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι ένας καθηγητής την αποκάλεσε «βρώμικη» επειδή είχε λερώσει την σχολική της στολή και την κάλεσε να βγει έξω από την τάξη στο σχολείο του Καμπιανγκέκ, δυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Δεν είχε τίποτα για να χρησιμοποιήσει ως σερβιέτα. Όταν λερώθηκαν τα ρούχα της με αίμα της είπαν να βγει από την τάξη και να μείνει έξω», είπε η μητέρα της στα κενυατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, το κορίτσι επέστρεψε σπίτι και είπε στη μητέρα της τί είχε συμβεί αλλά αργότερα απαγχονίστηκε. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία δεν έλαβε κανένα μέτρο, έγραψε η Daily Nation.

Την περασμένη Τρίτη, εξοργισμένοι πια, διαδήλωσαν μαζί με άλλους γονείς έξω από το σχολείο.

Η αστυνομία παρενέβη τότε και συνέλαβε πέντε ανθρώπους όταν οι γονείς απέκλεισαν έναν δρόμο και γκρέμισαν την πόρτα του σχολείου, προσθέτουν τα δημοσιεύματα. Έκτοτε το σχολείο παραμένει κλειστό.

Στην Κένυα, όπως και σε άλλες χώρες, πολλά κορίτσια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες και ταμπόν.

Μια έκθεση του ΟΗΕ το 2014 ανέφερε ότι ένα στα δέκα κορίτσια στην υποσαχάριο Αφρική δεν πήγαινε στο σχολείο όταν είχε περίοδο.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κάποια κορίτσια φέρεται ότι χάνουν το 20% των σχολικών μαθημάτων εξαιτίας αυτού του λόγου, κάτι που τα καθιστά πιο επιρρεπή στο να εγκαταλείψουν τελικά το σχολείο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ