Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομου οπλισμού με πυρήνες σε Κρήτη και Αλβανία

Petite Perle 300×250

Δύο πυρήνες διακίνησης και αγοραπωλησίας βαρύ οπλισμού και πυρομαχικών με υποκαταστήματα και ενδιάμεσους σταθμούς σε Θεσπρωτία και Πτολεμαΐδα εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας, Εορδαίας Κοζάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Ο πυρήνας της Κρήτης έπαιρνε τις παραγγελίες των ενδιαφερόμενων αγοραστών πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, τις διαβίβαζε στον πυρήνα της Αλβανίας, τα μέλη του οποίου σε ξεχωριστές υποομάδες αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του. Ακολουθούσε ταξίδι στην Αλβανία για την παραλαβή, τη μεταφορά με φορτηγά και τη διάθεση των όπλων.

Ο οπλισμός συγκεντρωνόταν σε κτηνοτροφική μονάδα 55χρονου στην Θεσπρωτία και σε άλλους χώρους ενός 64χρονου στην Πτολεμαίδα, οι οποίοι φαίνεται να είναι και εκείνοι που έδιναν τα χρήματα στον αλβανικό πυρήνα. Συνελήφθησαν έξι Έλληνες και κατηγορούνται 10 ακόμη άτομα. Τρεις από τους συλληφθέντες και δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες. Κατασχέθηκαν τέσσερα πολεμικά καλάσνικοφ, περίπου 120.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, γεμιστήρες, εξαρτήματα και ανταλλακτικά τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία. Από την εμπορία του συγκεκριμένου φορτίου που κατασχέθηκε το κύκλωμα θα αποκόμιζε περίπου 250.000 ευρώ.

ΠΗΓΉ: the toc

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ