Εξακολουθούν να «γοητεύουν» τα εκπληκτικά γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα!

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Το 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, όμως τα γλυπτά αποτέλεσαν αξιοθέατα της Αμμουδάρας για ολόκληρο το καλοκαίρι. Oι φθορές που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες και η θάλασσα τα κάνουν ακόμα πιο γοητευτικά, καθώς υποδηλώνεται το εφήμερο αυτής της τέχνης, ενισχύοντας έτσι και το μήνυμα του Φεστιβάλ για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Το μήνυμα του φεστιβάλ ήταν «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες»! Οι καλλιτέχνες, «επιστράτευσαν» καλλιτεχνικά γιγαντιαίους αστερίες, ανθρώπινες φιγούρες, χταπόδια, δελφίνια, ακόμα και καρτούν που… μάχονται με τη ρύπανση της θάλασσας, για να αποδώσουν το μήνυμα. Η προβολή του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο ήταν και φέτος μεγάλη, στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτενή αφιερώματα στο πρωτότυπο εικαστικό γεγονός της Κρήτης έκαναν μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και της μακρινής Αυστραλίας.

Το 4ο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με το γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εξαιρετικά έργα τέχνης που βρίσκονται σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας φιλοτέχνησαν οι γλύπτριες Αμαλία Φλώρου και Λήδα Παυλή και οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Αντώνης Πετράκης και Στρατής Καβαρνός.

Οι παραλίες στις οποίες υπάρχουν αξιοθέατα έργα τέχνης είναι :

  • Περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ
  • Ανάμεσα στις οδούς Πάρου και Καλύμνου (κέντρο Αμμουδάρας)
  • Μπροστά από το πρώην club “Barracuda”
  • Δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο ξεκίνησε το 2016 και το μήνυμά του αφορά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, κυρίως από το πλαστικό, αλλά και από διάφορα σκουπίδια.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η συμβολή των επιχειρήσεων οι οποίες στηρίζουν το μοναδικό στην Ελλάδα θεσμό :

  • Μέγας χορηγός : ΦΗΜΗ Β. Ζηδιανάκης
  • Χρυσοί χορηγοί : TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries
  • Αργυροί χορηγοί : Cretan Holidays, Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ, Let’s Wash, ξενοδοχεία Santa Marina Beach, Μαριλένα και Γοργόνα, Μεταξαράκη Διαφημιστική, ERGO Καλουδάκης, Γερανοί Μαλλιαράκης και ΠΛΕΚΤΑΜ.
  • Απλοί χορηγοί : Envirol καύσιμα Κρήτης, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Κρεοπωλείο Απλαδάς, ΤΑΧΙ Knossos – Ραδιοταξί, Cretan Mill Αλμπαντάκης, KOUVIDIS, Αρτοζαχαροπλαστεία Σαβοϊδάκης, Tool masters Αντώνης Ταταράκης, 626 All Day Lounge and City Garden, The grill project Oregano, εστιατόριο – beach bar Heaven, εστιατόριο Πετούσης, Diving Μακριδάκης, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Atlantica Akti Zeus, Sitia Beach City Resort and Spa, CRM Ariadni, Supermarket Apostolakis A.Papandreou 58, NN Gift Shop & Accessories 1st Vagias 18, 2nd A.Papandreou 217, ενοικιαζόμενα δωμάτια – beach bar Frank, ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ, Ταβέρνες «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», «Μούσες», «Τα Καλύτερα», Εστιατόριο «Μεράστρι» και Χονδροζουμάκης Wines.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...