Ο Σταύρος Γαβαλάς κατεβαίνει στις εκλογές της ΕΑΣΗ

Aνάβουν τα αίματα στις εκλογές της Κυριακής στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου καθώς στη «μάχη» μπαίνει πέρα από τον μέχρι σήμερα πρόεδρο της, Ανδρέα Στρατάκη, και ο Σταύρος Γαβαλάς και μάλιστα με διάθεση, όπως δήλωσε στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» για ριζική ανανέωση στην Οργάνωση.

Η εκλογική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Οι συνεταιρισμοί καλούνται να εκλέξουν τα νέα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης από τα οποία θα προκύψει το νέο προεδρείο.

Την επανεκλογή του διεκδικεί, όπως ήδη έχει κάνει γνωστό, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης .

Στο χορό όμως μπαίνει και ο Σταύρος Γαβαλάς, γιός του αείμνηστου αγροτοσυνδικαλιστή Μανόλη Γαβαλά, και μάλιστα δυναμικά.

Πληροφορίες ήθελαν τις προηγούμενες ημέρες να έχει δεχθεί πρόταση από μερίδα εκλεκτόρων της ΕΑΣΗ  να συμμετάσχει στις εκλογές και να διεκδικήσει στη συνέχεια την προεδρία ο Βασίλης Σμπώκος από τα Ανώγεια, ο οποίος όμως αρνήθηκε.

Σε δήλωση του στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ο Ανδρέας Στρατάκης αναφέρει πως με κοινή προσπάθεια έχουν καταφέρει, την ώρα που άλλες οργανώσεις και επιχειρήσεις βούλιαξαν, η ΕΑΣΗ να κρατηθεί ζωντανή και σε πλήρη λειτουργία σε όλα τα τμήματα της. Σήμερα διατηρεί ενήμερα τα δάνεια της ατενίζοντας με αισιοδοξία το αύριο, κι αυτό είναι που κάνει τον ίδιο και τους συνεργάτες του να μην σταματήσουν τον αγώνα τους.

Ο ρόλος της ΕΑΣΗ είναι να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα κι όχι απλά γραφειοκρατικός, δηλώνει από την πλευρά του ο Σταύρος Γαβαλάς. Ο ίδιος μας εξήγησε πως είναι απογοητευμένος με τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα  που παράγει ο τόπος μας και που η Ένωση Ηρακλείου μπορεί και πρέπει να επηρεάζει. Αντί αυτού όμως, προσθέτει ο κ Γαβαλάς ,έχει μετατραπεί σε ένα φορέα απλής διαχείρισης της κακής κατάστασης που επικρατεί αδυνατώντας να παίξει το ρόλο της.

Ο Σταύρος Γαβαλάς παραλληλίζει την ΕΑΣΗ με έναν ασθενή που είναι στην εντατική και περιμένει κάποιος να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη για να πεθάνει.

Στο πλευρό του φέρεται να έχει μάλιστα νέους, ενεργούς και δυναμικούς, όπως τους χαρακτηρίζει,  παραγωγούς που αποφάσισαν να εμπλακούν στα της Οργάνωσης αλλάζοντας την εικόνα και τη θέση στην οποία βρίσκεται

Ελένη Βασιλάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ