Με τα δύσκολα ξεκινά το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Η αρχαιολογία ζητά  εγκρίσεις για ανασκαφές στη Δαμάστα, ενώ θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα των  οργανισμών και σημαντικών επιτροπών

Ένα έγγραφο που έφτασε στο Δήμο Μαλεβιζίου, πριν από μερικές  ημέρες από την εφορεία αρχαιοτήτων Ηρακλείου και ζητά την εξέταση του θέματος, στο δημοτικό  συμβούλιο για να ξεκινήσει δοκιμαστικές τομές στη Δαμάστα, είναι η αιτία που το θέμα θα τεθεί για άλλη μια φορά στο σώμα.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για απόψε στις 6 το απόγευμα και όπως φαίνεται είναι από μόνο του μπερδεμένο καθώς ακόμα δε γνωρίζουμε αν η διασύνδεση Κρήτης Αττικής με υπόγειο καλώδιο θα γίνει ως PSI ή ως Εθνικό Έργο .

Ακόμα και στην ημερήσια διάταξη το έργο αναφέρεται με τον παλιό του τίτλο ενώ τις διαδικασίες κινεί η ΑΡΙΑΔΝΗ.

Η αρχαιολογία για να προχωρήσει σε δοκιμαστικές τομές, σε περίπτωση που στη Δαμάστα γίνει ο σταθμός Μετατροπής,  πρέπει να έχει την έγκριση πλήθους υπηρεσιών μεταξύ αυτού και του Δήμου Μαλεβιζίου.

Για αυτό το  δημοτικό συμβούλιο καλείται να  γνωμοδοτήσει για το θέμα, έχοντας ήδη στο ιστορικό του πληθώρα αρνητικών εισηγήσεων

Ένα από τα ζητήματα που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί  είναι ακριβώς πού  ζητάει η αρχαιολογία να κάνει τις τομές.

Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθούν και τα  πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τη ΜΑΕΔΗΜ, το ΔΟΚΑΠΠΑΜ, τη ΔΕΑΥΜ ενώ θα ανακοινωθεί και η σύσταση των σχολικών επιτροπών.

Αυτά όσον αφορά στα εντός ημερησίας διατάξεως θέματα.

Δεν αποκλείεται εκτός ημερησίας να  τεθεί και το θέμα της εμπλοκής με το έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας.   

Ακολουθεί η εισήγηση για την έκφραση γνώμης για τις δοκιμαστικές τομές της αρχαιολογίας στη Δαμάστα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ