Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΑΣΗ

Τις επόμενες ημέρες οι διαδικασίες για τον πρόεδρο της Ένωσης –

Της Ελένης Βασιλάκη

Με έντονο παρασκήνιο, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου 9μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΗ, παρασκήνιο που συνεχίστηκε και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Μέχρι χθες το απόγευμα οι πληροφορίες ήθελαν οι αναλογίες που διαμορφώθηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο να εννοούν την πλευρά του Σταύρου Γαβαλά. Ωστόσο αργότερα το βράδυ ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ένωσης Μύρωνας Χιλετζάκης άλλαξε τις ισορροπίες δηλώνοντας πως θα είναι κι εκείνος υποψήφιος για την προεδρία, πράγμα που πλέον κάνει άγνωστο Χ το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Μάλιστα την αβεβαιότητα ενισχύουν οι δεύτερες σκέψεις που κάνει ο μέχρι χθες πρόεδρος της Οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης για το αν τελικά θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ή όχι.

Χθες πάντως ο κ. Γαβαλάς μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων εξήλθε από την αίθουσα της γενικής συνέλευσης αναφωνώντας " την πήραμε!", εννοώντας την πλειοψηφία. Στη συνέχεια συνεργάτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Ανδρέας Στρατάκης , δεύτερος ο Γιάννης Πυργιανάκης , τρίτος ο Μύρων Χιλετζάκης, τέταρτος ο Μιχάλης Καμπιτάκης, πέμπτος ο Σταύρος Γαβαλάς , έκτος ο Νίκος Μπορμπουδάκης, έβδομος ο Γιώργος Ταμιωλάκης, όγδοος ο Αναστάσιος Βρέντζος .

Για τους τέσσερις που ισοψήφησαν, με 38 ψήφους, έγινε κλήρωση για να αναδειχθεί ως ένατος ο Γιώργος Γωνιανάκης, ο οποίος να σημειώσουμε στις προηγούμενες εκλογές ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έλαβαν αναλυτικά τις εξής ψήφους :

Βρέντζος Αναστάσιος του Γεωργίου, από το Συνεταιρισμό Αυγενικής 43

Γαβαλάς Σταύρος του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Βοριά 50

Γωνιανάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Κρουσώνα 38

Καμπιτάκης Μιχαήλ του Φραγκίσκου, από το Συνεταιρισμό Κάτω Ασιτών 54

Μπορμπουδάκης Νικόλαος του Μιχαήλ από το Συνεταιρισμό Ασκών 45

Περογιαννάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Εμπάρου 38

Πυργιανάκης Ιωάννης του Νικολάου, από το Συνεταιρισμό Κρουσώνα 61

Στρατάκης Ανδρέας του Ιωάννη, από το Συνεταιρισμό Ροδιάς 72

Στριλιγκάς Ζαχαρίας του Σταύρου, από το Συνεταιρισμό Γαζίου 27

Ταμιωλάκης Γεώργιος του Νικολάου, από το Συνεταιρισμό Ζωφόρων 45

Φανδινάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Ινίου 38

Φουντουλάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Σταυρακίων 29

Χατζάσκος Ιωάννης του Προδρόμου, από το Συνεταιρισμό Πύργου 38

Χιλετζάκης Μύρων του Εμμανουήλ, από το Συνεταιρισμό Αρχανών 59

Για την Ελαιουργική εκλέγεται ο Στάθης Φραγκιαδάκης από το Συνεταιρισμό Κυπαρισσίου με 51 ψήφους .

 Τέλος για την ΚΕΟΣΟΕ ,ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης έλαβε 88 ψήφους και εκλέγεται καθότι ήταν μοναδικός υποψήφιος .

Τι δήλωσαν Στ. Γαβαλάς, Μ. Χιλετζάκης

Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Γαβαλάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόνισε πως στόχος της νέας διοίκησης  που εξελέγη και απαρτίζεται από νέα πρόσωπα, παντρεύοντας το καινούργιο με την εμπειρία, είναι να μπει μπροστά η Οργάνωση, να προχωρήσει, αναδεικνύοντας τα προϊόντα της- πάνω απ όλα- κι όλοι μαζί ,με τους αγρότες και τους υπαλλήλους της Ένωσης να κάνει μια νέα αρχή.

Από τη μεριά του ο Μύρωνας Χιλετζάκης επεσήμανε πως η εκλογική διαδικασία αυτή τη φορά ήταν ένα ντέρμπυ γιατί προέκυψαν τέσσερις ισοψηφίες και αναγκάστηκε  ο δικαστικός αντιπρόσωπος να κάνει κλήρωση . Έτσι συμπληρώθηκαν τα 9 μέλη του ΔΣ και τώρα αναμένεται ο απερχόμενος πρόεδρος ο κ Στρατάκης, ως πρώτος σε ψήφους, να συγκαλέσει το νέο ΔΣ και να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο κ Χιλετζάκης  τόνισε πως η απερχόμενη διοίκηση είχε καταφέρει να εντάξει στην ΕΑΣΗ στο άρθρο 106 Β που ήταν ανάσα για την Οργάνωση και την κάνει να βλέπει φως στο τούνελ. Είναι πρόσθεσε, μια δύσκολη μέρα για τη Διοίκηση η Δευτέρα και το διάστημα που ακολουθεί ευελπιστούμε πως τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία που έδειξε η προηγούμενη διοίκηση θα δείξει και η νέα. Ο ίδιος υπογράμμισε πως στο νέο ΔΣ μπήκαν 4 νέοι άνθρωποι, παραγωγικοί  που θεωρεί πως έχουν όρεξη για δουλειά και θα οδηγήσουν σ ένα πιο λαμπρό μέλλον τη Οργάνωση.

Σε ερώτηση της Φωνής του Μαλεβιζίου για το έντονο παρασκήνιο και τις ανακατατάξεις που αυτή η εκλογική αναμέτρηση έφερε στο ΔΣ ο κ Χιλετζάκης απάντησε: «Υπήρχαν ανακατατάξεις . Τελικά αποδείχθηκε πως υπήρχαν δύο στρατόπεδα. Ευελπιστούμε αυτά τα δύο στρατόπεδα να τα δούμε τις επόμενες ημέρες , να πέσουν οι μάσκες, να δούμε ποιοι  ήταν με ποιους , έχει αποτυπωθεί στην κάλπη ποιοι στήριξαν ποιους επομένως θα φανεί τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ