Ερώτηση για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Την κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης ζητώντας διευκρινήσεις από τον υπουργό Υποδομών

Ερώτηση για το θέμα της διακοπής των εργασιών στο έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Σε αυτήν αναφέρεται: "Τα τελευταία 24ωρα αποκαλύφθηκε ότι σταμάτησαν αιφνιδίως οι εργασίες στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας.

 Με έγγραφό της η Διεύθυνσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) αφήνει να εννοηθεί ότι αιτία της εμπλοκής είναι η στάση της ΕΦΑ Ηρακλείου όσον αφορά σε διαδικαστικά θέματα που σχετίζονται με την επίβλεψη των εργασιών από αρχαιολόγο.

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι καθυστερήσεις ελλοχεύουν τον κίνδυνο της απένταξης του έργου.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, με δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει ότι η ΕΦΑ Ηρακλείου δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις καθυστερήσεις.

Είναι γνωστό σε όλη την Κρήτη πως στο συγκεκριμένο τμήμα είναι ακόμα νωπό το αίμα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιοι οι λόγοι για τη διακοπή των εργασιών του συγκεκριμένου έργου και τι ενέργειες σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου;

Ο ερωτών Βουλευτής Γιώργος Λογιάδης".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ