Μ. Συντυχάκης: Να είναι καθολικό δικαίωμα η εκμάθηση κολύμβησης

Petite Perle 300×250

Την ανάγκη αφενός να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης, το οποίο υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αφετέρου να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, αναπτύσσοντας στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και από τότε εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία. Πέρσι, η σχετική εγκύκλιος βγήκε τον Οκτώβρη από το υπουργείο Παιδείας και το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλη.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη καυχήθηκε ότι φέτος η εγκύκλιος εκδόθηκε το Σεπτέμβρη, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως η εγκύκλιος θα πρέπει να βγαίνει στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα από τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς. Επίσης, έθεσε μία σειρά κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, όπως η μεταφορά των μαθητών, η δημιουργία νέων κολυμβητηρίων και η κάλυψη από το κράτος, του αυξημένου κόστους που έχει ο εξοπλισμός.

Στην απάντησή της, η υφυπουργός υποστήριξε ότι από την επόμενη χρονιά, η εγκύκλιος θα βγαίνει πολύ πιο έγκαιρα όπως πρότεινε το ΚΚΕ, ενώ για τα άλλα ζητήματα παρέπεμψε στο μνημόνιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ειδικά για τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών και της ανέγερσης νέων κολυμβητηρίων, δήλωσε «αναρμόδια», καθώς η μεταφορά αφορά τις περιφέρειες και οι υποδομές άλλα υπουργεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ της αντέτεινε ότι δεν πρέπει αυτά τα θέματα να επαφίενται στους δήμους, στις περιφέρειες ή αλλού, αλλά το κράτος πρέπει να σχεδιάζει και να χρηματοδοτεί. Υπογράμμισε επίσης πως το πρόγραμμα αφορά την ίδια την ασφάλεια των μαθητών, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που κάθε χρόνο έχουμε πολλούς πνιγμούς. Απαντώντας δε στον ισχυρισμό της υφυπουργού ότι αυτός εξέφρασε το «ευκταίο» και αυτή το «εφικτό», της υπενθύμισε ότι στις σοσιαλιστικές χώρες, αυτές οι κατακτήσεις ήταν υπαρκτές. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ