Συνάντηση Μάξιμου Σενετάκη με ηγεσία Υπουργείου Τουρισμού για την Thomas Cook

Petite Perle 300×250

"Ο Τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε μια δυσάρεστη εξέλιξη, όπως αυτή της κατάρρευσης της Thomas Cook. Είμαστε κοντά για να εξετάσουμε, στο πλαίσιο του εφικτού, τη λήψη μέτρων μετριασμού της ζημιάς που προκλήθηκε σε επιχειρήσεις και εργαζομένους και για τον επαναπατρισμό των εγκλωβισθέντων τουριστών στην Πατρίδα". Στη δήλωση αυτή προέβη ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος επισκέφθηκε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να έχει μια άμεση ενημέρωση της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά την πτώχευση του τουριστικού κολοσσού και για τα άμεσα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σενετάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Λούλη και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις ενέργειες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για την προσπάθεια αποτίμησης της ζημιάς, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προσεγγίζει τα 500 εκ. Για την ανοικτή επικοινωνία του υπουργείου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν, για τη σύσταση κέντρου επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού με στόχο των επαναπατρισμό των περίπου 50.000 εγκλωβισμένων τουριστών.

Ο κ. Σενετάκης έλαβε την διαβεβαίωση ότι στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν 22.000 τουρίστες και την εκτίμηση ότι η Κρήτη είναι ο προορισμός με τις λιγότερες ζημιές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα ακριβές, καθώς η σεζόν στο νησί επεκτείνεται ένα επιπλέον μήνα σε σχέση με άλλους προορισμούς και ακόμα δεν έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να υπάρξει ακριβής αποτίμησης της ζημιάς.

Πάντως, ο κ. Σενετάκης ζήτησε να γνωρίζει τον τρόπο που επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα ανακουφιστούν. Η αρχική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, όπως τον ενημέρωσαν οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας είναι φορολογικές απαλλαγές οι οποίες θα εξειδικευθούν και θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα όταν και θα αποτυπωθεί πλήρως η εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ