Μ. Σενετάκης: Εισήγηση για κύρωση συμβάσεων παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Petite Perle 300×250

"Μέσω της συμμετοχής εταιριών κολοσσών όπως η Total και η Exxon Mobile στο πρόγραμμα έρευνας και υδρογονανθράκων στη Νότια Κρήτη η διεθνής κοινότητα πιστώνει με περαιτέρω εμπιστοσύνη την Ελλάδα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης στην εισήγηση του για την κύρωση τεσσάρων συμβάσεων για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σενετάκης, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, δήλωσε ευτυχής γιατί η ΝΔ υποστηρίζει έμπρακτα τη θέση ότι το κράτος έχει συνέχεια και το απέδειξε για άλλη μια φορά φέρνοντας προς κύρωση τέσσερις συμβάσεις που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη. Διαχωρίζοντας την πρακτική της ΝΔ από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: "Έπρεπε να γίνετε κυβέρνηση για να συμφωνήσετε σε κάτι που διαχρονικά ήταν αντίθετος ο χώρος σας και καθυστερούσε την πρόοδο της χώρας" και συμπλήρωσε: "Αν κάποιος αναζητά την εθνική συνεννόηση και συναίνεση θα την βρει σε αυτά τα κείμενα".

Ωστόσο, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος αντί να ψηφίσει τις συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε επιφυλάξεις και επανήλθε στην ρητορική του "ξεπουλήματος", με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει δήθεν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και μέσω αυτής του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου. Ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις από τον νυν υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σενετάκης τόνισε ότι με την υπογραφή και κύρωση αυτών των συμβάσεων, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται, ενισχύεται η γεωπολιτική θέση και καθίσταται πιο σταθερή στην ευρύτερη περιοχή. "Όσο πιο σημαντική είναι η θέση της χώρας για τη διεθνή κοινότητα, τόσο μεγαλύτερα είναι τα εχέγγυα ασφαλείας έναντι παντός κινδύνου".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ