Νίκος Ηγουμενίδης: Επιτακτική η στήριξη της Κρήτης από τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της ThomasCook

Petite Perle 300×250

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης θέτοντας για την Κρήτη το επιτακτικό ζήτημα αντιμετώπισης των άμεσων αλλά και έμμεσων επιπτώσεων από την πτώχευση της βρετανικής Thomas Cook.

Eιδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα τόσο από το Υπουργείο Τουρισμού όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία, μεταξύ αυτών και μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που πλήττονται και μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε αυτές.     

Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε τον Νίκο Ηγουμενίδη για τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο, την αποτίμηση της ζημιάς, και τις ενέργειες και σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.  

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε υπόψη του Υπουργού το ειδικό οικονομικό αντίκτυπο για την Κρήτη και την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων, συμπεριλαμβάνοντας και μέτρα πρόβλεψης για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το κόστος για την Κρήτη αγγίζει τα 200 εκ ευρώ, ενώ με κοινοβουλευτική τους ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ