Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει πως «ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού έρχεται σε μια στιγμή που ο τουριστικός κόσμος του νησιού δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη κρίση μετά την πτώχευση του τουριστικού πράκτορα Thomas Cook». Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «στα δύσκολα όμως, είμαστε ενωμένοι. Μαζί με όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, στηρίζουμε τον τουρισμό μας, ως βασικό οικονομικό πυλώνα του νησιού. Μαζί με τις συντονισμένες ενέργειες και τις διεκδικήσεις για την υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, τα κορυφαία προϊόντα και τη μοναδική κρητική διατροφή, αλλά πρωτίστως την γνήσια κρητική φιλοξενία, μέσα από τις διοργανώσεις που στηρίζουμε σε όλο το νησί».

Εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν απόψε (Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019) από το Ηράκλειο με τη διοργάνωση «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019». Έναρξη στις 5 το απόγευμα στην ανοικτή πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ και με βασικό συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης. Θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο Ρέθυμνο ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, και ο Δήμος Ρεθύμνης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα και στο ξενοδοχείο  bio suites hotel. Θα απονείμουν βραβεία επιχειρηματικής διάκρισης στον τουρισμό και βραβεία «Φιλίας» στους επαναλαμβανόμενους πελάτες των ξενοδοχείων του Ρεθύμνου.

Στον Άγιο Νικόλαο ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τα «μαγειρέματα του δρόμου». Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στην Κιτροπλατεία, με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Μπαξεβάνη, την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Στην Ιεράπετρα κυριαρχεί το «4ο Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας» που περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων το τελευταίο δίμηνο αφιερωμένες στον τουρισμό και θα κορυφωθεί την Παρασκευή σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιεράπετρας με την Περιφέρεια Κρήτης.

Τέλος, την ημέρα Τουρισμού εορτάζουν στο Παλαίκαστρο Ιτάνου του Δήμου Σητείας σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Επιχειρηματιών και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ