Πέθανε ο Ζακ Σιράκ

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Ζακ Σιράκ γεννήθηκε το 1932 και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1967.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ σε ηλικία 86 ετών.

Λίγα λόγια για τον Ζακ Σιράκ

Ο Ζακ Σιράκ γεννήθηκε το 1932 και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1967. Το Δεκέμβριο του 1976 εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας. Στην πορεία της πολιτικής του καριέρας εκλέχθηκε δύο φορές πρωθυπουργός της Γαλλίας και ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου του Παρισιού το 1977.

Το 2005 αντιμετώπισε τις ταραχές με τους νεαρούς μετανάστες, που πήραν χαρακτήρα εξέγερσης και ανάγκασαν την κυβέρνησή του να κηρύξει ξανά το νόμο που ίσχυε την περίοδο του Πολέμου στην Αλγερία. Μετά τις προεδρικές εκλογές του 2007 αποσύρθηκε από την πολιτική.

Το Δεκέμβριο του 2011 κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες: Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικοιοποίηση συμφερόντων, πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν, κατά τη γαλλική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990 – 95 και ενώ κατείχε τη θέση του ηγέτη του κόμματος RPR.

Πηγή: skai.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...