Επιπλέον δρομολόγια θα μας έφερναν πιο κοντά

Petite Perle 300×250

Συχνότερη συγκοινωνία και νέες γραμμές ζητούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου και καταστηματάρχες

Τώρα που η νέα δημοτική Αρχή κάνει τον προγραμματισμό της, κάτοικοι αλλά και καταστηματάρχες θέτουν ένα ζήτημα, πολύ σοβαρό, που είναι η συγκοινωνία.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί τόσο ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, όσο και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαγγέλης Παρασύρης και οι προθέσεις είναι να γίνει επαφή με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ.

Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε επίσημα και στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μποκέα αντιπροσωπεία των εμπόρων.

Η συγκοινωνία είναι η  αχίλλειος πτέρνα της ευρύτερης περιοχής Γαζίου.

Τα δρομολόγια που γίνονται μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες των κατοίκων, ένα από αυτά είναι και η γραμμή που περνάει  μέσα από το Τσαλικάκι και συνεχίζει προς Γάζι.

Το αποτέλεσμα είναι οι καταστηματάρχες να μην μπορούν να προσλάβουν νεαρά άτομα από το Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι ενίοτε υπάρχουν  διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Αυτό λειτουργεί και αμφίδρομα όμως. 

Η πελατεία ορισμένων  θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς δεν είναι λίγοι οι Ηρακλειώτες που επιλέγουν το Γάζι, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από τους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.   

Με το  αστικό ΚΤΕΛ που εξυπηρετεί την Αμμουδάρα με συχνή συγκοινωνία, μετακινούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες, πολλοί από αυτούς και μαθητές,  πρωί-βράδυ.

Στη συνέχεια με τα πόδια κατευθύνονται προς Γάζι ή Τσαλικάκι.

 Ένα  δρομολόγιο που θα συνέδεε την Αμμουδάρα με το Γάζι, και το Λίντο, θα ήταν σωτήριο για όλη την περιοχή, καθώς εκτός από τους ντόπιους θα εξυπηρετούνταν και οι τουρίστες.

Χωρίς καν δρομολόγιο είναι οι περιοχές  Αγάκου Μετόχι και Κολυβάς  μία που ξεκίνησε πιλοτικά διακόπηκε.

Κενό υπάρχει και στη διασύνδεση του Γαζίου με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι σχεδόν δίπλα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι  γραμμή διασύνδεσης με Γάζι, Ηράκλειο και Αγία Πελαγία  ζητούν οι επιχειρηματίες  συσχετίζοντας την αναγκαιότητά της, κυρίως με την πρόσληψη εργατικού δυναμικού τους θερινούς μήνες.

Κ.Κ

                                                                                          

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ