Μ. Σενετάκης: "Ούτε ένα ευρώ χαμένο από την ενίσχυση των επενδυτικών ποσών για την Περιφέρεια Κρήτης"

Petite Perle 300×250

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης στη συνάντηση που είχε στα κτήρια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης με την Διευθύντρια κ. Δασκαλάκη Χρυσούλα, την κ. Καλογιαννάκη Νεκταρία Προϊσταμένη Τμήματος Κινήτρων και τον κ. Κεφαλογιάννη Ιωάννη Στέλεχος Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το υπό ψήφιση Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και η μείωση της κατανομή των ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κ. Δασκαλάκη επισήμανε το πρόβλημα της κατανομής των ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον Νόμο 4399/2016. Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Κρήτης τόνισε πως δεν επαρκούν τα ποσά για την κάλυψη του β΄ κύκλου του καθεστώτος της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, τόνισε πως το συνολικό ποσό επιχορήγησης όπως αυτό ορίζεται στους Προσωρινούς Πίνακες και τελικά οριστικοποιείται ανέρχεται σε 6.380.236 ευρώ ενώ τελικά κατανέμεται στο φορέας μας το ποσό των 3.346.257 ευρώ.

Με την σειρά του ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης τόνισε αρχικά την απόλυτη στήριξη του για το θέμα της μείωσης της καταβολής της ενίσχυσης λέγοντας πως θα ενεργήσει και θα διεκδικήσει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους άλλους βουλευτές της Περιφέρειας Κρήτης, όλο το ποσό που χρειάζεται για να καλύψουν τα επενδυτικά σχέδια της Γενικής Επιχειρηματικότητας.

Στην συνέχεια έγινε διεξοδική αναφορά από την κ. Καλογιαννάκη και τον κ. Κεφαλογιάννη των προτάσεων και των παρατηρήσεων όσο αφορά τον Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση. Ειδικότερα τόνισαν θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων των επιτροπών αξιολόγησης, την συμμετοχή υπηρεσιακών της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού στις επιτροπές για τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και δυσκολίες.

Ο Μάξιμος Σενετάκης τόνισε ότι μέσα από το διάλογο μπορούν να αναδειχθούν τα προβλήματα αλλά και να προταθούν υλοποιήσιμοι τρόποι αντιμετώπισης τους. Επίσης επισήμανε ότι θα προσφέρει από την πλευρά του όπου χρειαστεί πως είναι στην διάθεση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και θα ενεργήσει ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την ενίσχυση των επενδυτικών ποσών για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ