Ζ. Χνάρης: Αυτό που συνέβη είναι μια τεράστια απάτη σε βάρος των ξενοδόχων

Petite Perle 300×250

Επιστολή στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, αλλά και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης, γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας με πολυσχιδή δραστηριότητα και διευθύνων σύμβουλος της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργέ και Υφυπουργέ καλησπέρα σας, Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι Ζαχαρίας Χνάρης και είμαι ο Ιδρυτής και CEO της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A.  (Όμιλος CHC HOTELS).

H εταιρεία μου είναι στην αγορά από το 2006, η μεγαλύτερη στην Κρήτη, δεν έχει δικά της ξενοδοχεία αλλά διαχειρίζεται ξενοδοχεία (Full Management), είναι σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων (Hotel Consulting) καθώς επίσης έχει ιδρύσει και τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επεκταθεί και στην  υπόλοιπη Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι, Ξυλόκαστρο, Πάρο και Καλαμάτα. Θα σας απασχολήσω πολύ λίγο, αλλά θα σας παρακαλούσα να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στα λόγια μου διότι θέλω πράγματι να σας βοηθήσω μιας και είμαστε των ίδιων πολιτικών ιδεών.

Βλέπω ότι κάνετε μια τεράστια προσπάθεια να βοηθήσετε σαν Κυβέρνηση όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα που δημιουργήθηκε με το σεισμό πολλών ρίχτερ που ονομάζεται Thomas Cook και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα. Θέλω να στραφείτε όμως και σε μια άλλη κατεύθυνση, διότι αυτό που συνέβη είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ σε βάρος όλων των ξενοδόχων και όχι μόνο (Ελλάδος, Τουρκίας, Ισπανίας, Αιγύπτου, Τυνησίας κ.λπ.).

O Thomas Cook σταμάτησε να πληρώνει τους Ξενοδόχους από την 1η Αυγούστου και μετά. Μέχρι τότε είχε εξοφλήσει μόνο τους πελάτες που έμειναν στα ξενοδοχεία έως και την 31η Μαΐου 2019. Από τότε και μετά η επόμενη πληρωμή που θα έκανε ήταν την 4η Οκτωβρίου 2019. Όλο το διάστημα λοιπόν αυτό, οι πελάτες κατέθεταν τα χρήματα στους λογαριασμούς του Thomas Cook και παράλληλα από την τράπεζα δεν έβγαινε ούτε ένα ευρώ για τα ξενοδοχεία, λόγω του ότι είχαν σταματήσει οι πληρωμές.

Όλοι λοιπόν οι ξενοδόχοι περίμεναν ανυπόμονα την 4η Οκτωβρίου 2019, όπως και κάθε χρόνο για να εισπράξουν υπέρογκα ποσά. Την κατάλληλη λοιπόν στιγμή κήρυξαν πτώχευση, αφού δολίως ένα μήνα πριν είχαν διαρρεύσει ότι βρέθηκε ο Κινέζος, βρέθηκε η λύση για την αεροπορική εταιρεία και όλα καλά για να καθησυχάσουν τους ξενοδόχους και να μην αντιδράσουν.

Όμως πρέπει κάποιος από όλους αυτούς να μας απαντήσει που είναι το 1.500.000.000,00 ευρώ που εισέπραξε ο Thomas Cook από τους πελάτες οι οποίοι πλήρωσαν το ταξίδι τους στον Thomas Cook, ενώ αυτοί είχαν σταματήσει κάθε πληρωμή προς τα ξενοδοχεία. Αυτά τα χρήματα λοιπόν άποψη μου είναι, ότι τα πήραν οι τράπεζες οι οποίες είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Thomas Cook από το μήνα Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι όλου του κόσμου να «εξοφλήσουν» το δάνειο του Thomas Cook προς τις τράπεζες. Αυτό λέγεται καθαρή απάτη και τιμωρείται από το νόμο.

Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσω άμεσα ενέργειες με πολλούς ξενοδόχους, για να βρεθεί το κατάλληλο δικηγορικό γραφείο στο εξωτερικό ή εντός Ελλάδος που θα αναλάβει την υπόθεση αυτή για τη συμπαιγνία  του Thomas Cook και των Τραπεζών σε βάρος των ξενοδόχων"

Πηγή: Money-tourism

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ