Κάποιοι κάνουν πλάκα και κάποιοι μάθημα στο προαύλιο

Petite Perle 300×250

Οι μαθητές της τάξης που έγινε στόχος αγνώστων στο παράρτημα του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου σήμερα έκαναν μάθημα στο προαύλιο

Οι κλειδαριές με τις οδοντογλυφίδες,μπορεί να αλλάξαν χθες στο παράρτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου και τα παιδιά να πήγαν σήμερα κανονικά στο σχολείο, όμως τα παιδιά της τάξης που έγινε στόχος αγνώστων γράφοντας στους τοίχους, ονόματα μαθητών και διάφορα άλλα, κάνουν μάθημα σήμερα στο προαύλιο.

Η τάξη χθες βάφτηκε για τρίτη φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς(!) και τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα περιμένουν να στεγνώσει.

Το πρωί οι δέκα από τους δεκαεννέα μαθητές, που φοιτούν στο τμήμα, βοήθησαν τη δασκάλα τους και έβγαλαν έξω τα θρανία και τις καρέκλες τους.

Βοήθησαν επίσης στον καθαρισμό τους και κάθισαν ήσυχα να ακούσουν το μάθημα της πρώτης ώρας.

Στο προαύλιο χώρο ήταν και τα παιδιά μιας άλλης τάξης που έκαναν γυμναστική σιωπηλά για να μην διαταράξουν το μάθημα των συμμαθητών τους.

Αυτή ήταν η εικόνα το πρωί στο σχολείο. Μια τάξη άνω κάτω , που περιμένει και πάλι εργάτες και μαθητές στο προαύλιο.

Αν παρατηρήσει κάποιος μέσα στην αίθουσα θα δει ότι μπογιές υπάρχουν και στο καλοριφέρ αλλά και στον κλιματισμό.

Κι αυτές οι φθορές φετινές είναι.

Μέχρι κι οι εργάτες που πήγαν ξανά στο ίδιο σχολείο, και στην ίδια αίθουσα δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για την κατάσταση.

Πολλοί μετά από αυτό το περιστατικό ακόμα και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσαν το θέμα της φύλαξης των σχολικών μονάδων.

Αυτό το θέμα το είχαν θέσει και οι διευθυντές των σχολείων στη συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Όμως εδώ προκύπτει ακόμα ένα ζήτημα, αυτό της διαφορετικής προσέγγισης του προβλήματος.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ίσως κάποιος έχει δει κι ίσως κάποιος έχει ακούσει. Ο "νόμος της σιωπής" δεν επιλύει θέματα που πιθανά τυγχάνουν άλλης αντιμετώπισης, απλά τα κουκουλώνει. Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ξεφύγει από τα όρια της… πλάκας.

Κορίνα Καφετζοπούλου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ