Πόσες ακόμα αναβολές για τα προνήπια στο Μαλεβίζι;

Petite Perle 300×250

Aπό αναγνώστρια της "Φωνής Μαλεβιζίου" δεχθήκαμε την παρακάτω επιστολή:

"Αγαπητέ αναγνώστη, θέλω μέσω αυτού του κειμένου να εκθέσω την κατάσταση που ζούμε σήμερα 1 Οκτωβρίου 2019 οι 80-90 γονείς στο Δήμο Μαλεβιζίου! Πριν τη λήξη της περυσινής σχολικής χρονιάς ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα της 2χρονης προσχολικής αγωγής (άρα αυτομάτως δεν μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση σε παιδικούς του δήμου αυτού παρά μόνο στα προνήπια). Δε θα κρίνω το πως και γιατί εντάχθηκε ο δήμος στο πρόγραμμα αυτό (δε με αφορούν οι προυποθέσεις ως γονιό παρά μόνο το αποτέλεσμα). Γίνονται λοιπόν κανονικά οι εγγραφές και λίγο μες τον Αύγουστο αποφασίζει ο δήμος τελικά να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα.

Βγάζουν ανακοίνωση και λένε ότι όποιος θέλει μπορεί να γράψει το παιδί του τελικά στον παιδικό (κάτι το οποίο φυσικά δε γινόταν διότι οι παιδικοί είχαν συμπληρωθεί) αλλιώς να μην ανησυχεί διότι έχουν εξασφαλίσει τη στέγαση των παιδιών μας στις αίθουσες του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου το οποίο επρόκειτο να μετακομίσει σύντομα στο νέο και πολυδιαφημισμένο βιοκλιματικό σχολείο το οποίο και εγκαινίασαν 31 Αυγούστου! Δυστυχώς όμως η αυλή είχε ακόμα μερικές εργασίες να γίνουν και ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν η μετακόμιση να γίνει αρχές Σεπτέμβρη έτσι ώστε να πάνε και τα προνήπια κανονικά ,ζητάει νέα ημερομηνία παράδοσης ο εργολάβος 23 του μήνα. Βέβαια έως τότε μας πήγαιναν από Δευτέρα σε 2 μέρες κτλ κτλ. Σήμερα 1 Οκτωβρίου το σχολείο είναι σχεδόν έτοιμο και μας δίνουν νέα ημερομηνία 11 του Οκτώβρη και πάλι δεν είναι σίγουροι!!!!

Και για να προλάβω την απάντηση ότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών έχω να θέσω το εξής ερώτημα "Είναι άραγε οι μαθητές στου δημοτικού πιο ασφαλείς τώρα στο κτίριο που βρίσκεται πίσω από το ταχυδρομείο? Μήπως εκεί δεν είναι πραγματικά ασφαλή τα παιδιά και η μετακόμιση καθυστερεί επειδή δεν ασκείται η κατάλληλη πίεση?" Μήπως και τα προνήπια είναι μαθητές που περιμένουν και αυτά και οι δασκάλες τους (που είναι εκεί από τις αρχές Σεπτέμβρη και περιμένουν να ξεκινήσουν)? Και στην τελική το να ρίχνουμε τις ευθύνες αναμεταξύ μας είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι να βρεθεί η λύση τελικά και όχι να μας πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή λες και έχουμε όλοι τη γιαγιά ή τον παππού, τη νταντά ή τα χρήματα να πληρώνουμε για τη φύλαξη των παιδιών μας όσο εργαζόμαστε…"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ