Σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (video)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σπάνιες φωτογραφίες από πιο προσωπικές στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται στην ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» που βγαίνει στις αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα παιδιά του σε εκδρομή στο Μιστρά,το 1966

Η ταινία, μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η σύζυγος του, Μαρίκα στην Ορεινή Κορινθία

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον 10χρονο Κυριάκο στις Κυκλάδες

Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

https://www.iefimerida.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...