Έκτακτη σύσκεψη για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας-Αχλάδας στο δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Πρωτοβουλία σύγκλησης έκτακτης ενημερωτικής σύσκεψης για το έργο των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας ανέλαβε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Γάζι, παρουσία των αρμόδιων στελεχών της ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, υπηρεσίας που αποτελεί τη Διευθύνουσα Αρχή κατασκευής του έργου. 

Πρόκειται για έργο που αναμένει όχι μόνο η ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου, αλλά ολόκληρη η Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ Μποκέας, που από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου, έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά εξωθεσμικών παρεμβάσεων και επαφών με τις διοικήσεις φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή του.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέφερε σχετικά: «Κινητοποιούμαστε και κινητοποιούμε. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και συντονίζουμε από κοινού το βηματισμό μας.

Το προηγούμενο διάστημα ήρθαμε σε επαφή με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες: ΔΕΔΔΗΕ, Εφορία Αρχαιοτήτων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και τον ανάδοχο του έργου. Σήμερα συγκαλέσαμε έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία των στελεχών της ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, ως διευθύνουσας αρχής του έργου. Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου. Αρωγοί και οι Βουλευτές του Νομού.

Παρεμβαίνουμε εξωθεσμικά με κάθε τρόπο για να βοηθήσουμε κάθε στάδιο, κάθε υπηρεσία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Προτεραιότητά μας, το Μαλεβίζι».

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών κ. Μάριος Παπαθεοδώρου, με τον επιβλέποντα μηχανικό του Υπουργείου Υποδομών στο έργο κ. Βάιο Τζουμάκα. Τονίστηκε ο στρατηγικός στόχος να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο εντός της συμβατικής προθεσμίας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, Γρηγόρης Φασουλάκης, Μιχάλης Αλμπαντάκης, Χρύσα Λυρώνη, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Ξυλούρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαλεβιζίου Αθανάσιος Κύρκος, Μιχαήλ Χουστουλάκης, Εύη Αποστολάκη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης με το μέλος Μύρων Αναγνωστάκη, ο ανάδοχος του έργου και Πρόεδρος της Λατομική ΑΕ Αντώνης Ορφανάκης και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου Ειρήνη Παπαδάκη. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως οι Βουλευτές Νομού Ηρακλείου, πλην του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη. Συμμετείχαν, ωστόσο, οι εκπρόσωποι του συνόλου των Βουλευτών του Νομού. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ