Ν. Ηγουμενίδης: Κάλπικες οι εξαγγελίες για τα κενά στην εκπαίδευση

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Κάλπικες χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε σχετική δήλωση του με την ολοκλήρωση και της β΄φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ύστερα από την ολοκλήρωση και της β’ φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών για το σχολικό έτος 2019-2020, οι ελλείψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανησυχητικές.

Ενδεικτικό παράδειγμα ο Νομός Ηρακλείου για τα όσα συμβαίνουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα. Ύστερα από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», πληροφορούμαστε ότι το σύνολο των κενών που θα πρέπει να καλυφθούν – μαζί με τις ειδικότητες και την παράλληλη στήριξη – αγγίζει τα 170.

Με αυτό τον αριθμό ελλείψεων, ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών σχολείων του Νομού δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα και ωράριο.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο εξαιτίας της μη κάλυψης των κενών των ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί των οποίων καλύπτουν από δύο έως πέντε σχολεία. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας.

Ανάλογη η εικόνα και στην Δευτεροβάθμια. Όπως προκύπτει από επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καταγράφονται 140 ελλείψεις σε σχολεία Γενικής Αγωγής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γυμνάσιο της Γέργερης, και 36 στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής  – μαζί με τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη.

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελίες της σημερινή ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των κενών δείχνουν κάλπικες.

Το Υπουργείο Παιδείας σε όλα του τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας θα μας βρει μπροστά του. Οι αγώνες της νεολαίας, των καθηγητών και γονιών διεκδικούν σήμερα με  κάθε μέσο την άμεση κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...