Εκλογή μετ' εμποδίων για τον αντιπρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ

Petite Perle 300×250

Κατέθεσε ένσταση η αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει λάθος στην ερμηνεία για τις έδρες και τη ποσόστωση των γυναικών και αποχώρησε

Δεν ήταν ρόδινη η εκλογή του αντιπροέδρου της ΜΑΕΔΗΜ, καθώς θέμα ερμηνείας της τροπολογίας για τις συνθέσεις έθεσε η αντιπολίτευση και αποχώρησε από τη διαδικασία.

Τα μέλη της μειοψηφίας Εύη Αποστολάκη και Δημήτρης Ανδρουλάκης έκαναν ένσταση επί της διαδικασίας αναφέροντας ότι διατυπώνουν ενστάσεις όσον αφορά στην ερμηνεία της τροπολογίας για την κατανομή των εδρών αλλά και για την ποσόστωση των γυναικών στο 30%.

Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση έθεσε θέμα υποστηρίζοντας ότι οι έδρες πρέπει να είναι πέντε (5) προς τρεις (3) και μια (1) ex officio, ενώ η πλειοψηφία αναφέρει ότι ορθώς έχει ερμηνευτεί η τροπολογία και η κατανομή των εδρών είναι έξι (6) προς δυο (2) και μια (1) ex officio.   

Μετά την αποχώρηση της μειοψηφίας και με απόφαση του προέδρου Γιάννη Μαρή η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και η εκλογή του αντιπροέδρου έγινε μόνο από την πλειοψηφία.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Γιώργος Πεδιώτης.

« Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε ακέφαλη τη ΜΑΕΔΗΜ, την ώρα που τρέχουν τόσα ζητήματα, αναμένοντας τις διευκρινιστικές που δεν ξέρουμε και πότε θα έρθουν. Πήραμε τις αποφάσεις μας. Αρμόδιο όργανο για τις κρίνει, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αν υπάρξουν αλλαγές θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες, που προβλέπει ο νόμος», είπε ερωτηθείς από τη Φωνή Μαλεβιζίου, ο Γιάννης Μαρής.

Ερωτηθείσα η πρώην πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη, για την ένσταση που κατατέθηκε, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα προσώπων και δεν υπάρχει αντίρρηση στο πρόσωπο του αντιπροέδρου, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που είναι γνώστης των θεμάτων της ΜΑΕΔΗΜ, όμως τίθεται θέμα ερμηνείας της τροπολογίας.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΕΔΗΜ εκτός από τους προαναφερθέντες συμμετέχουν επίσης οι: Γρηγόρης Περισυνάκης, Αποστόλης Παντερής, Μαρίνα Καρούζου, ο Γιώργος Ανδουλάκης, και ως ex officio, o Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Κορίνα Καφετζοπούλου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ