Ο Ηρόδοτος την πρόκριση στα πέναλτι τη Δαμάστα 4-2

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Δαμάστα όπου η ομώνυμη ομάδα χτύπησε δυνατά την πρόκριση αλλά ο Ηρόδοτος ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος κερδίζοντας στη ρώσικη ρουλέτα την πρόκριση.

Το παιχνίδι τα είχε όλα γκολ, αποβολές, επεισόδια, συγκλονιστικές φάσεις και αποζημίωσε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τον Ηρόδοτο να είναι ελαφρά καλύτερος αλλά η Δαμάστα ήταν πολύ ανταγωνιστική και είχε τις δικές τις καλές στιγμές.

Ο Μανώλης Σουτζής στο ημίχρονο έβγαλε τον Αποστολάκη και έβαλε στη θέση του τον Αριστεινίδη που πέρασε αμυντικό χαφ και ο Κεφαλούκος δεξί μπακ.

Η Δαμάστα είχε εκρηκτικό ξεκίνημα αλλά γρήγορα ο Ηρόδοτος ισορρόπησε το παιχνίδι ενώ έκανε και την πρώτη του αλλαγή με τον Γαρεφαλάκη να παίρνει τη θέση του Κοντογιάννη και να πηγαίνει αριστερά στην επίθεση και ο Γκίνη δεκάρι.

Η Δαμάστα έβαλε τον Ρουμπάκη στο 65' αντί του Τζουβάρα και ο Ηρόδοτος τον Αμαραντίδη αντί του Κουτσογιάννάκη με στόχο να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά τις ομάδες. Παρά τις ευκαιρίες που είχα οι δύο ομάδες το 0-0 δεν άλλαξε και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί ο Ηρόδοτος άγγιξε την πρόκριση με το εκπληκτικό γκολ του Γαρεφαλάκη αλλά στο 120' η Δαμάστα ισοφάρισε με το πέναλτι του Καστελλιανάκη και πήγε την πρόκριση στα πέναλτι όπου η τύχη χαμογέλασε στον Ηρόδοτο.

Στο 17' από λάθος του Κασαπάκη ο Καστελλιανάκης πήγε να βγει μόνος του αλλά με γρήγορα αντανακλαστικά ο Παναγιώτου έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 26' αριστερό σουτ του Γκίνη μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε στη γωνία του ο Δημαράκης.

Στο 38' έξοχη ενέργεια και δυνατό σουτ του Καστελλιανάκη από το ύψος του πέναλτι βρήκε στον συμπαίκτη του τον Παπαδομιχελάκη και έφυγε άουτ.

Στο 45' βαθιά μπαλιά του Δουλγεράκη ο Ανιτσάκης φάνηκε να σπρώχνει μέσα στη περιοχή τον Καστελλιανάκη που ζήτησε πέναλτι αλλά ο Βισκαδούρος έδωσε συνέχεια στο ματς.

Στο 49' φάουλ του Μαρκάκη ο Παπαδομιχελάκης με κεφαλιά από κοντά αστόχησε.

Στο 51' φάουλ φωτοβολίδα από μακριά του Μακράκου η μπάλα ξυστά άουτ.

Στο 62' κόρνερ του Μαρκάκη κεφαλιά από κοντά του Παπαδομιχελάκη ξυστά άουτ η μπάλα.

Στο 78' από καλή θέση ο Βακράκος σούταρε άουτ χάνοντας τρομερή ευκαιρία.

Στο 89' ο Βισκαδούρος απέβαλε τον Παπαδομιχελάκη και τον Αμαραντίδη για μια αψιμαχία που είχαν και για λίγα λεπτά το παιχνίδι χάλασε αφού υπήρξε μεγάλη ένταση και αποβλήθηκε από τον πάγκο της Δαμάστας ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ο Ρουμπάκης σούταρε διαγώνια λίγο άουτ.

Στο 95' ο Γαρεφαλάκης με ψηλοκρεμαστό στο από το κέντρο κρέμασε τον Δημαράκη που ήταν αρκετά έξω από το τέρμα του και έγραψε το 0-1 με η βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Στο 100' από λάθος στην άμυνα της Δαμάστας ο Βακράκος τετ α τετ σούταρε άουτ.

Ένα λεπτό νωρίτερα η Δαμάστα ζήτησε πέναλτι όταν σε κεφαλιά του Καστελλιανάκη η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού.

Στο 103' από πάσα του Ρουμπάκη, τρομερό σουτ του Μαρκάκη εκπληκτικά ο Παναγιώτου έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 105' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη του Ανιτσάκη για σκληρό φάουλ του Ρουμπάκη.

Στο 120' ο Ντελία έριξε κάτω τον Αναστασιάδη, το πέναλτι το εκτέλεσε ο Καστελλιανάκη και ισοφάρισε 1-1.

Τα πέναλτι:

Ντελία: 0-1

Δουλγεράκης: απέκρουσε ο Παναγιώτου

Κατσαρός: 0-2

Μαρκάκης: 1-2

Κασαπάκης: 1-3

Ρουμπάκης: 2-3

Παναγιωτάκης:2-4

Μπενάλντο: οριζόντιο δοκάρι

Συνθέσεις:

   ΔΑΜΑΣΤΑ (Μανόλης Σουτζής): Δημαράκης, Κεφαλούκος (106' Αναστασιάδης), Μπιμπίρης (104' Μπενάλντο), Αποστολάκης (46' Aριστεινίδης), Παπαδομιχελάκης, Χαρίτος, Τζουβάρας (65' Ρουμπάκης), Γιαλιτάκης, Καστελλιανάκης, Μαρκάκης, Δουλγεράκης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Νίκος Σουργιάς): Παναγιώτου, Μπαλάφας, Ντελία, Κανδηλάκης, Αννιτσάκης, Κασαπάκης, Κίσσας, Κουτσογιαννάκης (67' Αμαραντίδης), Γκίνη (95' Καργιωτάκης), Κοντογιάννης (60' Γαρεφαλάκης, 107' Kατσαρός), Βακράκος (106' Παναγιωτάκης).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ