Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Petite Perle 300×250

Το "καλημέρα" κέρδισε την Thomas Cook  στα σημεία

 Για 31η συνεχή χρονιά ο  Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων βράβευσε τους καλύτερους ξενοδοχοϋπαλλήλους της τρέχουσας  σεζόν,  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χρονιά στο ξενοδοχείο Candia  Maris.

Οι  73 ξενοδοχοϋπάλληλοι  τιμήθηκαν με  το βραβείο "Γ.Δασκαλάκης" με γνώμονα το ήθος, τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα, την εντιμότητα και την εν γένει σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στην εκδήλωση από όλους τους ομιλητές τονίστηκε ότι χάρη στον επαγγελματισμό των υπαλλήλων που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, διατηρείται υψηλό το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, στον τουρισμό.

 Πέρα από τα  πολυτελή ξενοδοχεία, αυτό που μένει είναι η συμπεριφορά των εργαζομένων.

 Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων,  Δημήτρης Καμπουράκης τόνισε μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι υπάλληλοι είναι τα «δάκτυλα των διευθυντών» και κανείς δεν μπορεί να παίξει πιάνο αν δεν τα έχει, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους.  

Η βράβευση  φέτος συνέπεσε  με την  κατάρρευση της  Thomas Cook .Με αφορμή αυτό το γεγονός,  ο   πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης  Μιχάλης Βλατάκης, είπε ότι η Κρήτη βρέθηκε πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών, διότι σε πολλά μέρη τους πέταξαν έξω!

Αντιθέτως οι επαγγελματίες της Κρήτης τους κράτησαν μέσα στα ξενοδοχεία και τους φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο.

« Σας συγχαίρουμε για αυτό. Ότι η Κρήτη είναι πρώτη στις προτιμήσεις και αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας του χρόνου στο οφείλουμε σε εσάς», σημείωσε ο κ. Βλατάκης.

Ο γιος του εκλιπόντος, Σούλης  Δασκαλάκης, τόνισε συγκινημένος για την τιμή που γίνεται στον πατέρα του, ότι οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι  είναι οι οικοδεσπότες της χώρας, καθώς αυτοί φροντίζουν για όλα, « είστε οι πρεσβευτές του, τουριστικού προϊόντος»,  σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας  που πέρσι είχε παρακολουθήσει την εκδήλωση ως απασχολούμενος  στον τουριστικό κλάδο  και φέτος ως δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση αυτή είναι: «Ημέρα τιμής για τους εργαζομένους. Υποδέχονται,  φιλοξενούν εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι αυτοί που δημιουργούν εξαιρετικές εμπειρίες και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη».

 Σημείωσε επίσης ότι είναι χρέος της πολιτείας   η διαμόρφωση  συνθηκών ασφάλειας ενώ ο Δήμος θα μπορεί να στηρίζει τους εργαζόμενους, που πρέπει συνεχώς να εξελίσσονται, με τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης.

O Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος  Βοριάς και ο , Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκκολάκης στάθηκαν  στις συνθήκες εργασίας και αμοιβής  των εργαζομένων, τονίζοντας ότι τη σημασία της ηθικής βράβευσης.  

Στη συνέχεια ακολούθησε κλήρωση μεταξύ όλων των βραβευθέντων και οι τέσσερις τυχεροί που κληρώθηκαν έλαβαν χρηματικά έπαθλα από α) τον Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων, β) τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και γ) από τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ήταν κατά σειρά : 

α) Η κα Δήμητρα Μαθιουδάκη  από το ξενοδοχείο ΝΑΝΑ BEACH,

 β) Ο κ. Ευάγγελος Καλογεράκης από το ξενοδοχείο Solimar Ruby 

γ) Ο κ. Γιάννης Δουλγεράκης από το ξενοδοχείο  Mari Kristin Beach Hotel και

δ) Ο κ.  Γιάννης Μελισσουργάκης από το ξενοδοχείο Candia Maris

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι :

Μπαριτάκης Παύλος, Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου

 Μποκέας Μενέλαος, Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Μαρής Γιάννης, πρόεδρος ΜΑΕΔΗΜ

 Οικονόμου Γιάννης, αντιπρόεδρος ΞΕΕ

 Κοκολάκης Νίκος , Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

                                     συνοδεία με τον Γενικό Γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του σωματείου

 Βλατάκης Μιχάλης, Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης

 Σέγγος, Δήμαρχος Χερσονήσου

 Βοριάς Στέλιος , Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου

κ. Στρατάκης Άρης, Πρόεδρος ΠΥΤ Κρήτης

 Σούλης Δασκαλάκης

 Φουντουλάκης Νίκος από Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου

Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος ΠΟΔΙΞ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ