Σούπερ Κύπρος με σούπερ ανατροπή στο Καζακστάν!

Petite Perle 300×250

Με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Κύπρος ανέτρεψε την κατάσταση κόντρα στο Καζακστάν και επικράτησε 2-1 στην Αστάνα.

Μια Κύπρος για… φίλημα!

Η ομάδα του Μπεν Σιμόν παρά το γεγονός ότι έχει μαθηματικές πιθανότητες για πρόκριση, παρουσιάστηκε ως ένα κανονικό σύνολο με αρχή, μέση και τέλος (γεγονός που κάνει και τις συγκρίσεις με την Ελλάδα αναπόφευκτες) και επικράτησε 2-1 του Καζακστάν μέσα στην Αστάνα, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν για την Κύπρο κι αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν μόλις στο 9' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουάτ, αλλά ο Παπουλής στο 22' απάντησε στις ευκαιρίες με το δυνατό του σουτ, να το αποκρούει ο Νεπογκότοβ.

Ωστόσο, στο 34' το Καζακστάν από κεφαλιά του Μάλι που η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, άνοιξε το σκορ, καθώς ο Ερλάνοφ στην επιστροφή πήρε το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 1-0. Μάλιστα, στο 41' λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, όταν ο Παναγή σε τετ-α-τετ νίκησε τον Κουάτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κύπρος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, όμως εκεί αποδείχθηκε η εκτελεστική δεινότητα του Πιέρου Σωτηρίου στο 74', καθώς από σέντρα του Σπόλιαριτς έκανε εξαιρετική κεφαλιά με την μπάλα να αναπαύεται στην εστία των γηπεδούχων.

Στο 79' οι Κύπριοι ήταν τυχεροί, καθώς ο Βορογκόφσκι με προβολή σημάδεψε τον Λαϊφη και από εκεί η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με την Κύπρο να απαντά με… γκολ.

Έπειτα από ενέργεια του Κωστή, ο οποίος φέρεται να έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, η μπάλα έφτασε στον Ιωάννου που ήταν στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ