Ξεκινά η αποκατάσταση των δικτύων σε Μάραθος, Γωνιές και Αστυράκι

Petite Perle 300×250

Οι περιοχές αυτές με την ολοκλήρωση των έργων θα συνδεθούν με το βιολογικό καθαρισμό

Ένα πολύ σημαντικό έργο για το Μαλεβίζι, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του  έργου  κατασκευής των δικτύων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού που θα καλύψει τους οικισμούς του Μαράθους, των  Γωνιών και του Αστυρακίου.

Στο έργο, έχει χρηματοδοτηθεί  από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, και ως αντικείμενο έχει  τη βελτίωση των   εσωτερικών  δικτύων  του Μαράθους και τα εξωτερικών  δικτύων Μαράθους, Γωνιών και Αστυρακίου.

Η σχετική υπογραφή της  σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΜ και του αναδόχου έγινε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

 Ουσιαστικά όπως εξήγησε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Γιάννης  Κουγιουμουτζάκης  ειδικά στο Μάραθος, με το έργο αυτό θα γίνει πλήρη αποκατάσταση του προβληματικού δικτύου ακαθάρτων που είναι πολύ παλαιό αλλά και εκτεταμένη αποκατάσταση του δικτύου της ύδρευσης που   είναι  πλέον στα όρια της μη λειτουργίας.

Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά έργο, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο ανάγλυφο.

Στις Γωνιές και το Αστυράκι θα γίνουν έργα για την αντικατάσταση και επέκταση του εξωτερικού δικτύου  μεταφοράς λυμάτων.

Ο  νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για την  έναρξη των εργασιών ενός τόσο σημαντικού έργου, που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ευχαρίστησε την πρώην δημοτική Αρχή  και το προηγούμενο Δ.Σ  της ΔΕΥΑΜ για τη δρομολόγησή του,  κι όλους τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για αυτό.

Σημείωσε επίσης ότι η ΔΕΥΑΜ  θα το παρακολουθεί στενά τις εργασίες εκτέλεσης του.

Ο χρόνος περαίωσης είναι 18 μήνες. 

Το κόστος του έργου είναι  περίπου 300.000 ευρώ.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο  αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας, όπως και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαράθου Φάνης Κοκκινάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ