«Αγρίεψε» ο δάκος στα ελαιόδεντρα του πρώην Δήμου Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Ξεκινούν την Πέμπτη ψεκασμοί -Συνιστάται προσοχή στους αγρότες και για την περίοδο της έναρξης της συγκομιδής  

Από αύριο Πέμπτη (17 Οκτωβρίου) μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (22 Οκτωβρίου) συνεργεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα- που έχει αναλάβει το έργο της δακοκτονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- θα πραγματοποιήσουν ψεκασμούς για το δάκο, στις ελαιοκαλλιέργειες στον Κρούσωνα, στις Κορφές,το Σάρχο και το Λουτράκι.

Οι ψεκασμοί κρίθηκαν αναγκαίοι καθώς οι καιρικές συνθήκες της εποχής ευνοούν την ανάπτυξή του, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα, Κωστής  Πιτσικάκης.

Πρόκειται για μια τεράστια επιφάνεια που έχει περισσότερα από 300 χιλιάδες ελαιόδεντρα.  

Συγκεκριμένα στην περιοχή θα ξεκινήσει  ο 4ος  γενικός δολωματικός ψεκασμός  δακοντονίας.

Επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές αλλά και οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, για να διευκολύνουν τις εργασίες, ανοίγοντας τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα, και απομακρύνοντας τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη.

Οι βιοκαλλιεργητές παρακαλούνται  να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά  τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να  δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί  να επέμβουν με ιδία μέσα για ψεκασμούς  πλήρους κάλυψης.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι  στην συγκεκριμένη περιοχή  η συγκομιδή του ελαιόκαρπου θα μπορεί να ξεκινήσει αυστηρά 14 ημέρες μετά τους ψεκασμούς, δηλαδή από 1 Νοεμβρίου και μετά.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ