Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

‘’ Η περίπτωση του σχεδίου της ευρωπαϊκής ενοποίησης , είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ, αλλά και πιο αναγκαία από ποτέ. Σε μια περίοδο που η παγκόσμια αστάθεια αναπτύσσεται, χαρακτηριστικό παράδειγμα η Συριακή κρίση και οι ενέργειες της γείτονος Τουρκίας, η ΕΕ εξακολουθεί να εμφανίζει υπαρκτά ελλείμματα στην εξωτερική της πολιτική, την ασφάλεια και την άμυνα, που είναι πυλώνες της ύπαρξης της ‘’, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών.

Με την οικονομική επιβράδυνση που ταλαιπωρεί την Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία, η ευρωζώνη δεν έχει καταστεί πλήρως λειτουργική, λόγω της ημιτελούς δημοσιονομικής ολοκλήρωσης, αλλά και της χαλαρής αντιμετώπισης από το διακυβερνητικό σύστημα.

Το ζήτημα της μετανάστευσης επιβαρύνει τη διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και την ικανότητα του παρόντος ενωσιακού σχεδίου, με την ΕΕ να χρειάζεται πιο συνεκτικές συμφωνίες πάνω στις κοινές πολιτικές στους τομείς του ασύλου και της μετανάστευσης.

Το ζήτημα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας, η αύξηση του εθνικισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν τον κίνδυνο μιας συνολικής αποσύνθεσης. Η ΕΕ έχει ανάγκη από μια ριζική ανανέωση των θεσμικών της οργάνων και των πολιτικών της,  για να μπορέσει να οδηγηθεί στο επόμενο στάδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι κοινές ευρωπαϊκές λύσεις απαιτούν πιο αποτελεσματικούς και δημοκρατικούς θεσμούς, όπως επίσης και περισσότερους πόρους.

Με το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την νέα θεσμική συγκρότηση της ΕΕ, οι Πολίτες   επιζητούν την εναλλακτική λύση μεταξύ της βαθμιαίας πορείας προς μια ομοσπονδιακή Ευρώπη αντί της επανεθνικοποίησης των ευρωπαϊκών πολιτικών και θεσμών.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, όπως σε όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσουν να επισημαίνουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διακυβεύονται , ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό και στο Εθνικό Κοινοβούλιο, την στήριξη τους για μια πραγματική ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...