Μια σημαντική έρευνα φοιτητών θα φτάσει και στα χέρια του Δημάρχου Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Φοιτητές από 63 πόλεις της Ελλάδας ανέλαβαν να υλοποιήσουν  μια μελέτη για τον τουρισμό για την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εργασίες και μελέτες πραγματοποίησαν οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τις οποίες θα παραδώσουν στις Δημοτικές αρχές της χώρας μας.

Φοιτητές από 63 πόλεις της Ελλάδας ανέλαβαν να υλοποιήσουν  μια μελέτη για την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών» που διδάσκει ο Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, οι φοιτητές έπρεπε να αναλύσουν και να περιγράψουν την τουριστική υποδομή της πόλης τους, να πάρουν συνεντεύξεις από τουριστικούς φορείς, από στελέχη και εργαζόμενους του τουρισμού, από τουρίστες και από απλούς πολίτες.

Στη συνέχεια κατέγραψαν δομημένες και επιστημονικές προτάσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και της αύξησης των τουριστικών ροών της πόλης τους.

 Έχοντας ως γνώμονα ότι τα πανεπιστήμια και οι εκπαιδευτικοί φορείς γενικότερα, οφείλουν να προσφέρουν το έργο τους στην κοινωνία και να συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο, οι 63 μελέτες των φοιτητών θα ταξιδέψουν σε 63 πόλεις της Ελλάδας , από τις Σέρρες και τη Κοζάνη έως την Κρήτη καλύπτονταν το μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του τμήματος  Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης  μαζί με τον καθηγητή του τμήματος, Δρ. Γιώργο Τριανταφύλλου θα παραδώσουν την έρευνα στον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου.

Η έρευνα των φοιτητών έρχεται ως φυσική συνέχεια της μελέτης  για την «Προώθηση του Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός» που παρέδωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου το Εργαστήριο Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τον Απρίλιο του 2018.

Μετά τον Δήμο Ηρακλείου θα ακολουθήσει η παράδοση των εργασιών στους Δήμους Μαλεβιζίου, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και θα γίνει η αποστολή των ερευνών στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ