Κατάληψη στο Γυμνάσιο Γαζίου

Petite Perle 300×250

Για μία ώρα έκλεισε το Γυμνασίου Γαζίου, αφού οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος και στη συνέχεια μετά από παρότρυνση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και του Δήμου Μαλεβιζίου αποφάσισαν να ξεκλειδώσουν την πόρτα.

Οι μαθητές ανέφεραν τα αιτήματά τους στους καθηγητές και στους γονείς που βρίσκονταν όλη την ώρα έξω από το σχολείο. Ανάμεσα σε αυτά ήταν μία τρύπα στην αυλή του σχολείου, τα κάγκελα που χρειάζονται βάψιμο και οι κάδοι απορριμμάτων.

Επίσης, οι μαθητές ανέφεραν την άσχημη συμπεριφορά των καθηγητών προς τους μαθητές, λέγοντας ότι οι καθηγητές χρησιμοποιούν λεκτική και σωματική βία, κάτι που αρνήθηκε ο Σύλλογος Διδασκοντων, απαντώντας ότι όλα αυτά είναι προφάσεις για να μη κάνουν μάθημα.

Με το που ενημερώθηκε για το ζήτημα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Γιάννης Βάμβουκας έφτασε αμέσως στο σχολείο, και μετά από αυτοψία στο χώρο, έδωσε τις λύσεις στα τεχνικά προβλήματα των μαθητών.

Σήμερα, όπως δήλωσε ο κ. Βάμβουκας θα κλείσει η τρύπα στην αυλή, όπως και έγινε, αφού λίγη ώρα αργότερα υπάλληλοι του Δλημου Μαλεβιζίου, προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες.

Για τα άλλα δύο τεχνικά ζητήματα που έθεσαν οι μαθητές, ο κ. Βάμβουκας τους ενημέρωσε ότι θα δοθούν χρώματα στους μαθητές για να βάψουν τα κάγκελα οι ίδιοι, όπως τουλάχιστον ζήτησαν, και θα τοποθετηθούν περισσότερα καλαθάκια εντός του σχολείου.

Λίγη ώρα αργότερα, το σχολείο επισκέφτηκαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μπάμπης Κουτσογιάννης, Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Πετούσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εξυπηρέτησης Πολίτη Χρύσα Λυρώνη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Οι αντιδήμαρχοι, με τον γυμνασιάρχη κ. Χναράκη και το προεδρείο του 15μελές συζητούν αυτή την ώρα για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τους μαθητές και αφορούν τη συμπεριφορά των καθηγητών.

Σήμερα οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα, ενώ από αύριο Τρίτη το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ