«Αφήστε με θέλω να πεθάνω!»

Petite Perle 300×250

Συγκλονιστική η μαρτυρία  του πληρώματος που έσωσε τη γυναίκα που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της, ήταν η 38χρονη γυναίκα που διασώθηκε χθες Δευτέρα, από την παραλία Αρίνα.

Το πλήρωμα του σκάφους ΩΚΕΑΝΙΣ Γ, ο  ναυαγοσώστης Αλκίνοος Παπανικολάου  και ο  χειριστής ταχυπλόου Μάνος Κλάδος, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με ένα περιστατικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα.   

Κλήθηκαν να σώσουν άνθρωπο μέσα από τη θάλασσα που ήταν αποφασισμένος για το… τέλος.  

Σύμφωνα  με τις μαρτυρίες η 38χρονη γυναίκα έφτασε στην παραλία με το αυτοκίνητό της.

Πέταξε τα κλειδιά και με τα ρούχα έπεσε μέσα στη θάλασσα, από σημείο που δεν  ήταν ορατό από το ναυαγοσώστη,  και άρχισε να κολυμπάει προς τα ανοικτά.

Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή όμως, έγινε  αντιληπτή από το ναυαγοσώστη του πύργου Νεκτάριο Τζουβάρα,   ο οποίος με  όλα τα μέσα που διέθετε της  φώναζε για να σταματήσει την πορεία της. 

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του συμβάντος, είχε ήδη ειδοποιήσει το μεγάλο διασωστικό ΩΚΕΑΝΙΣ Γ, για να την προσεγγίσει, ενώ ταυτόχρονα είχε ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ.

Το σκάφος  έφτασε σε ελάχιστα λεπτά  στο σημείο,  ξεκινώντας από τις Γούβες,  με τη γυναίκα ήδη να έχει προχωρήσει περίπου στα 250 μέτρα.  

Το διασωστικό την προσέγγισε προσεκτικά.

 Ο ναυαγοσώστης Αλκίνοος Παπανικολάου με το σωσίβιο βούτηξε στη θάλασσα για να την πιάσει.

Η ίδια αρνιόταν πεισματικά, σύμφωνα με τις περιγραφές, οποιαδήποτε βοήθεια και φώναζε:

«θέλω να πεθάνω αφήστε με».

 Ο ναυαγοσώστης την αγκάλιασε και ο χειριστής του σκάφους Μάνος Κλάδος  με μια λαβή την ανέβασε επάνω.

Η διάσωση αυτή είχε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και για τους ναυαγοσώστες, καθώς η γυναίκα  δε συνεργαζόταν.

Η 38χρονη που ήδη είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα υποθερμίας, τυλίχθηκε με ισοθερμική κουβέρτα.

Το διασωστικό σκάφος λόγω του κυματισμού δεν μπορούσε να προσεγγίσει την ακτή.

Ο ναυαγοσώστης πύργου Νεκτάριος Τζουβάρας με τη διασωστική σανίδα πλησίασε το σκάφος που είχε ακινητοποιηθεί στα περίπου 20 μέτρα από την ακτή και τη έβγαλε έξω, όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Η γυναίκα σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών της ΟΚΕΑΝΙΣ,  που για άλλη μια φορά, ανεξάρτητα από αυτό το περιστατικό, τόνισαν την  παρουσία των ναυαγοσωστών και το μήνα Οκτώβριο στις παραλίες.     

Η παράταση της περιόδου της ναυαγοσωστικής  κάλυψης κατά ένα μήνα,  που έδωσε ο Δήμος Χερσονήσου, αποδείχτηκε καθοριστική  στο να σωθεί αυτή η γυναίκα,  καθώς  σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία.  

Κ.Κ

Το διασωστικό σκάφος ΩΚΕΑΝΙΣ Γ που έλαβε μέρος στην επιχείρηση της διάσωσης της 38χρονης. Στα αριστερά διακρίνεται ο Μάνος Κλάδος, ένας εκ των δύο μελών του πληρώματος, που με κίνδυνο της ζωής τους, την έσωσαν από βέβαιο πνιγμό. Δίπλα του ο ναυαγοσώστης Αλέξανδρος Μιχελακάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ