Μενέλαος Μποκέας: "Χαιρετίζουμε την απόφαση για τα Λινοπεράματα- Ζητάμε να εξαντληθούν τα περιθώρια για τη Δαμάστα" ( βίντεο)

Petite Perle 300×250

Μια σημαντική νίκη πέτυχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας καθώς για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι, το θέμα των ανταποδοτικών οφελών για την περιοχή, που το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, την μετατρέπει σε ενεργειακός κόμβος της Ν.Α Μεσογείου. Ενώ φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου των Λινοπεραμάτων, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Ο κ. Μποκέας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, με την παρουσία και των στελεχών του ΑΔΜΗΕ χαιρέτισε την απόφαση που προανήγγειλε ο Υπουργός για το κλείσιμο των Λινοπεραμάτων, λέγοντας ότι πλέον είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που θα γίνει η ενεργειακή διασύνδεση, το εργοστάσιο θα κλείσει.

Ωστόσο για τον ίδιο φαίνεται ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της Δαμάστας.

Για αυτό και ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια για να μην είναι η Δαμάστα η περιοχή που θα φιλοξενήσει το σταθμό μετατροπής, παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη που έγινε η νέα πρόταση που κατατέθηκε χαρακτηρίστηκε βελτιωμένη, και να συνεχιστεί η διαβούλευση.

Όπως προκύπτει και από τις πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου, το θέμα αυτό που θα συζητηθεί εκ νέου, στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε άλλα όργανα, παραμένει ανοικτό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ