Εκτάκτως το θέμα του Μαλεβιζίου στην ολομέλεια της ΠΕΔ – Επιτυχία η υπόθεση με τα Λινοπεράματα συνεχίζεται ο αγώνας για τη Δαμάστα

Petite Perle 300×250

Ο δήμος Μαλεβίζιου συνεχίζει να έχει την συμπαράσταση των δημάρχων και της Περιφέρειας Κρήτης στον ενεργειακό αγώνα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΠΕΔ Κρήτης που συνεδριάζει για το προσφυγικό.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, τις δεσμεύσεις που έλαβε από τα κυβερνητικά χείλη και το θέμα που παραμένει ανοικτό για τη Δαμάστα.

Τόσο οι δήμαρχοι όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης θεώρησαν ως επιτυχία τη δέσμευση για το κλείσιμο του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων , όσο και τη δέσμευση για την απόδοση αντισταθμιστικών οφελών και δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλάι του Δήμου, για τη μεταφορά του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά.

Στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Η ΠΕΔ Κρήτης στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, αφού ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα για τη συνάντησή του γύρω από το ενεργειακό της Κρήτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη κι έπειτα από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού, αποφασίζει ομόφωνα:

  • Καλωσορίζει με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου και δεσμεύτηκε για οριστικό κλείσιμο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Λινοπεραμάτων με την ολοκλήρωση του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Στηρίζει, επίσης, το αίτημα του Δήμου να αποδοθεί επιτέλους η περιοχή των Λινοπεραμάτων στην τοπική κοινωνία.
  • Εκφράζει την στήριξή της στη διεκδίκηση των ανταποδοτικών οφελών που δικαιούται το Μαλεβίζικαι χαιρετίζει με ικανοποίηση τις δεσμεύσεις του Υπουργού περί απόδοσης ανταποδοτικών οφελών σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου από την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά.
  • Συμπαρίσταται στη θέση του Δήμου να μεταφερθεί ο Σταθμός Μετατροπής ΕΣ/ΣΡ στην Κορακιά.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ